28.03.2024
Гуманітарна сфера Місто Новини

Умивальники з сенсором, бойлер, сушарки для рук. У Чортківській школі відремонтували вбиральню за 200 тис грн

Про результати капітального ремонту у Чортківській СШІ №3 спортивного профілю І-ІІІ ступенів ім. Р. Ільяшенка повідомляє міськрада на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”. У контексті туалетного скандалу, який виник на Тернопільщині напередодні навчального року, ця школа справді має чим похвалитися. 

Нагадаємо, раніше сайт “Терміново” писав про туалет у Бучацькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів, який не відповідає державним стандартам. За словами батька п’ятикласниці Олега Кулика, дівчинка не хоче навчатися в цій школі, бо там туалети без перегородок. Відповідно діти соромляться користуватися таким туалетом.  

Читайте також: Туалетний скандал у Бучацькій школі: чим все закінчилося?

“Донька не хоче йти до школи через туалет без перегородок”. На шкільні вбиральні області – 7 млн грн, а подекуди діти досі без умов

“Для капітального ремонту санвузлів у школах нашого міста з державного бюджету виділено 200 тис. грн. Ці кошти витратили для облаштування одного із туалетів в Чортківській СШІ №3 спортивного профілю І-ІІІ ступенів ім. Р. Ільяшенка, – повідомляє Чортківська міськрада. – Даний навчальний заклад обрали невипадково, адже саме тут санвузол був у жахливому стані. За виділені кошти у вбиральні зробили капітальний ремонт, замінили вікна, двері, 3 унітази, встановили умивальники із сенсорними датчиками, сушки для рук, бойлер та спеціальні перегородки. Для проведення ремонтних робіт санвузлів у ДНЗ №7 «Пролісок» з місцевого бюджету виділили 293 276 грн. За ці кошти планують замінити каналізаційні труби, унітази, умивальники, встановити підлогу із підігрівом”.

Зауважимо, що Міністерство освіти і науки України започаткувало програму з облаштування туалетів у приміщеннях навчальних закладів під назвою «Гідність дитини». На шкільні вбиральні у Тернопільській області держава виділила 7 млн грн, повідомляла раніше виданню “Терміново” начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. Та не всі школи області мають вбиральні з належними умовами, у багатьох немає перегородок, що не відповідає санітарно-гігієнічним нормам. У деяких селах області є вбиральні взагалі на вулиці. 

Читайте також: У Теребовлі похвалились перегородкою в шкільному туалеті. У соцмережах жартують, що це “архітектура віку”

Перейти до панелі інструментів