27.04.2024
Місто Новини

Патрульні назвали 10 місць концентрації ДТП у Тернополі

10 місць концентрації ДТП визначила патрульна поліція у Тернополі. Це ділянки доріг, де часто стаються аварії з травмованими чи смертельними наслідками. 

Які ділянки дороги у Тернополі краще оминати і що там планують зробити, аби зменшити аварійність, розповів під час прес-конференції начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Тернопільській області Андрій Петрук (на фото ліворуч).

Місця концентрації ДТП у Тернополі: 

  1. Протасевича-Гайова, де зараз тривають ремонтні роботи. 

– Ця ділянка вважається місцем концентрації ДТП, скільки протягом останніх трьох років там була скоєна енна кількість ДТП, – каже Андрій Петрук. 

  1. Вул. Руська-Замкова
  2. Вул. Руська-Гоголя
  3. Просп. Бандери-Хмельницького
  4. Просп. Бандери-примикання до бульвару Данила Галицького
  5. Вул. Тарнавського в районі будинків №3-5, де постійно стаються ДТП. 

– Там зараз встановлено елемент примусового зниження швидкості в межах світлофорного об’єкта, що в майбутньому дозволить покращити безпеку дорожнього руху і знизити iвидкість, – зауважує Пндрій Петрук. 

  1. Перехрестя Бандери -Клінічна.

– Там також встановлений світлофор, я думаю, що наступного року року це дозволить зняти це місце концентрації ДТП, – каже пан Петрук. – Оскільки основними причинами аварій був наїзд  на пішоходів, які переходили дорогу в межах пішохідного переходу. 

  1. Перехрестя Будного-Лучаківського 

– Там є потреба у досить серйозній реконструкції світлофорного об’єкта, – каже Андрій Петрук. – Оскільки машини з’їжджаються і там досить обмежена видимість. Зараз проектанти проводять роботи в цьому напрямку, щоб визначити загальну концепцію – як можна провести реконструкцію і яких додаткових заходів вжити. 

  1. Просп. Злуки в районі заправки “Автотехсервіс”. 

– За останні три роки на ділянці близько 200 метрів було скоєно 10 ДТП – наїзд на пішохода, – коментує Андрій Петрук. – Є тяжіння людей через те, що з іншої сторони є зупинка громадського транспорту і люди переходять проїзну частину у невстановленому місці. Ми не раз виходили з пропозицією встановити там нерегульований пішохідний перехід , освітлений, розділений острівцем безпеки. 

  1. Вул. Живова, виїзд з міського автовокзалу до перехрестя з вул. Оболоня. 

Під час першого етапу тижня Безпеки дорожнього руху патрульна поліція планує ще раз додатково обстежити аварійно-небезпечні ділянки не лише у Тернополі, а й в області, додає начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. На цих ділянках додатково поставлять патрульних з приладом для фіксації швидкості TruCam.   

– Зокрема, це Кременецька сторона, де найбільше ДТП із загиблими і травмованими, – каже він. – Як показує практика використання  TruCam у Хмельницькій, Львівській і Чернівецькій сторонах є велике зниження ДТП, особливо з травмованими і загиблими. Тому таку тактику ми започаткуємо і по всій області.

Довідка

1 600 ДТП сталося на дорогах області від початку року.  Із них 350 – з потерпілими, у яких загинули 68 людей.  10 людей загинули у аваріях у Тернополі, з них 8 пішоходів – двоє потрапили під колеса на пішохідному переході, шестеро перебували поза межами переходу. 

За інф. управління патрульної поліції в Тернопільській області

Перейти до панелі інструментів