19.04.2024
Місто Новини

«Обжинки 2019». Як у Тернополі відгуляють свято урожаю

Фестиваль, присвячений традиційному українському святу, яке селяни відзначали після завершення збору врожаю, буде у Тернополі 4-6 жовтня. Усі заходи відбудуться у парку імені Тараса Шевченка.

  • Традиційно у жовтні мало заходів, які відбуваються у Тернополі, що зумовлено зниженням потоку туристів у осінні місяці, – пояснює директор туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук. – Ми запланували провести «Обжинки 2019», аби якнадовше зберегти традицію наших предків, а заодно відстежити динаміку туристичних потоків у регіоні.

За словами директора, серед головних заходів на фестивалі – конкурс на найкраще соління та квашення, конкурс на найсмачнішу консервацію за домашнім рецептом, парад домашніх тварин, спалення опудала. 

Одним з важливих заходів для Тернополя стане перша «Пивна миля». 

  • Марафон відбудеться навколо острівка «Чайка». Учасники бігтимуть чотири кола, на кожному з яких потрібно випити пиво. – розповідає Тарас Ковальчук. – Зазначу, що Тернопіль стане першим містом у Західній Україні, де пройде «Пивна миля». 

Щоб стати учасником будь-якого із конкурсів та змагань, потрібно попередньо зареєструватися. Реєстрація безкоштовна. Усі змагання матимуть призовий фонд, який поділять між переможцями, які займуть І, ІІ і ІІІ місця.

Також протягом усіх трьох днів гостям свята пропонують: безкоштовне караоке, фотозони, танці, цікаві конкурси та майстер-класи, виступи музичних гуртів.

Обрядові танці, різноманітні забави та співи закінчаться 6 жовтня привселюдним спаленням опудала. 

Також директор туристично-інформаційного центру анонсував, про ще один великий захід, який відбудеться 25-27 жовтня на Театральному майдані, – фестиваль «На каву і до кави». 

Аби у Тернополі з’явився місцевий гастрономічний продукт  – «Тернопільський пляцок», відбудеться конкурс на його найкращий рецепт.  Участь можуть брати усі охочі: як професійні кондитери, так і ті, хто просто смачно готує. Також, як розповів директор, будуть різноманітні змагання серед кельнерів.

  • Ми хочемо, щоб наші заходи відбувалися не просто фуд-кортами, як у більшості, але й були пізнавальними та чомусь навчали, –  зазначає Тарас Ковальчук. Тому ми й додаємо до програми фестивалів різноманітні майстер-класи, практичні заняття та конкурси.

Організатори запрошують усіх прийти та розважитись на святі.

 

Підготувала Тетяна Тимчук

 

Перейти до панелі інструментів