26.04.2024
Громада Новини

Тернополян закликають подолати громадську байдужість

У Тернополі планують створити відкритий суспільний майданчик. Спікери запрошують тернополян до активного й відвертого обговорення усіх суспільних і громадянських процесів. Про це повідомили на пресконференції  волонтерів, активістів, учасників АТО руху «Захисти Україну».

– Закликаємо українців вчитися висловлювати свою позицію і чути один одного, – каже Валерій Чоботар. – Нам потрібно навчитися спілкуватися з людьми, які мають діаметрально протилежні точки зору, та знаходити компроміси. Таке вміння дозволить попереджати спалахи суспільних і політичних конфліктів.

Громадські активісти пропонують можливість кожному поставити важливе для себе питання, розглянути та обговорити хвилюючу тему. «Шукатимемо відповіді на запитання, хто ми?»,- розповідають спікери.

Обов’язковим своїм завданням ініціатори руху вважають формування прямої комунікації між суспільством і владою, окреслення певних «червоних» ліній, за межі яких  політичні сили виходити не повинні.

– Хочемо подолати громадську байдужість. Відсутність безпосередньої комунікації з представниками уряду відбувається також і через пасивність громадськості, – висловлює міркування Сергій Лучкін.

Роботу дискусійного майданчика пропонують здійснювати у форматі зустрічей тернополян із різними політичними силами, громадськими діячами як Тернопільщини, так і всієї України, запрошуватимуть цікавих людей з-за кордону.

Зустрічі відбуватимуться у штабі громадянського руху «Захисти Україну» за адресою вул. Чорновола, 1. Розпочати планують вже за тиждень. Запрошують приходити зі своїми проблемами й пересічних тернополян.

Підготувала Валентина Січкоріз

Перейти до панелі інструментів