18.04.2024
Новини Оперативно

В Івачеві перекинувся човен. Рятувальники близько доби шукали потопельника

20 вересня о 14:30 до рятувальників надійшло повідомлення, що в селі Івачів Горішній Тернопільського району на місцевому ставі орієнтовно за 50 метрів від берега відбулось перекидання човна, в якому перебувало двоє чоловік, повідомляє Управління ДСНС в Тернопільській області.

 

На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи у складі двох відділень. Прибувши на місце події, з’ясували, що одного потерпілого врятували місцеві жителі, його в шоковому стані передали працівникам екстреної медичної допомоги. На жаль, інший потерпілий зник під водою.

Одразу на місце надзвичайної події було направлено водолазно-рятувальне відділення АРЗ СП Управління, о 14:51 розпочали пошукові заходи.


З настанням темної пори доби водолазно-рятувальним відділенням пошукові заходи, які не дали результту, припинили.
21 вересня о 08:30 пошукові роботи продовжились, о 10:25 водолази знайшли  тіло і за допомогою спеціального плавзасобу доставили на берег.


Також для ефективнішого пошуку зниклого залучили працівників громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля». Які на базі сучасного плавзасобу, що обладнаний засобами ехолокації проводили сканування дна акваторії. 


Загалом до пошукових робіт залучено 5 одиниць спеціальної техніки, 20 чоловік особового складу, два плавзасоби та один човен громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля».

Перейти до панелі інструментів