20.04.2024
Новини Оперативно

64 роки ніхто і не підозрював про боєприпаси. На території школи №18 – небезпечна знахідка (оновлено)

8 боєприпасів часів минулих воєн виявили під час проведення земельних робіт  на території загальноосвітньої школи № 18 на проспекті Степана Бандери 17 вересня  о 17:45. На місце події направили фахівців ДСНС для ідентифікації небезпечних знахідок. Як з’ясувалося, це були артилерійські снаряди, калібром 76 мм, часів Другої світової війни, повідомляє прес-служба управління ДСНС в Тернопільській області.

Роботи з пошуку та вилучення боєприпасів продовжили наступного дня з 08:00. Протягом нічної пори місце події охороняли працівники Національної поліції.

Станом на 09:55 18 вересня під час обстеження території виявили ще 96 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. На місці події на даний час працюють фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління.

Для безпеки школярів керівництво навчального закладу прийняло рішення про тимчасове припинення навчального процесу до моменту повної ліквідації надзвичайної події.

Роботи з пошуку та вилучення небезпечних знахідок продовжуються.

Як повідомив директор школи №18 Руслан Заброцький, у будівлі планують проводити гідроізоляцію. І ось під час земельних робіт виявили боєприпаси. 

– Це було 17 вересня увечері. Ми одразу повідомили поліцію, управління ДСНС, – каже директор школи. – Сьогодні у школу нікого не впускають, ми були змушені тимчасово припинити навчання. Увечері обдзвонили класних керівників, а вони повідомили батьків. Завдань дітям не давали, бо все робилося дуже оперативно, оскільки боєприпаси виявили в кінці дня. 

Чи відновлять навчання у школі завтра, 19 вересня – наразі невідомо. 

– Зараз ми керуємося лише вказівками служби з надзвичайних ситуацій, – каже Руслан Заброцький. – Якщо учням ще доведеться не йти до школи завтра, то вчителі працюватимуть з дітьми дистанційно.

Школа № 18 збудована у 1955 році, додає директор школи. Тобто будівлі вже 64 роки. За весь цей час ніхто не підозрював, що на території може бути стільки боєприпасів. 

Перейти до панелі інструментів