25.04.2024
Новини Суди

Через здачу квартири в оренду тернополянин “влетів” на 17 тис. штрафу

17 тис. грн штрафу отримав власник квартири, що здавав її без відповідних документів квартирантам. Орендарі винаймали житло протягом трьох місяців і нібито платили 500 грн. Однак були шумними і сусіди періодично скаржились у поліцію.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 10 вересня.
Наразі постанова законної сили не набрала. Оскаржити її можуть протягом 10 днів з дня винесення.

Як пише у документі, чоловіка судили за ч.1 ст.164 КУпАП “Порушення порядку провадження господарської діяльності”. Він у судовому засіданні визнав факт передачі свого житла в оренду на три місяці. А його адвокат доводив у суді, що власник житла не може бути суб`єктом правопорушення передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП, а тому просив його звільнити від адмінвідповідальності та закрити провадження в справі у зв`язку з відсутністю в його діях складу адмінправопорушення.

Утім суд, проаналізувавши докази та опитавши свідків, прийшов до переконання про доведеність вини тернополянина за ч.1 ст. 164 КУпАП, відтак визнав чоловіка винуватим у скоєнні вище згадуваного адмінправопорушення і присудив 17 тис. штрафу.

Як докази, до слова, суд розглядав протоколи, складені на квартирантів за ст.182 КУпАП “Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях”, винесені за ними постанови, свідчення та пояснення сусідів, тощо.

Перейти до панелі інструментів