28.03.2024
Громада Місто Молодь Новини

На трав’яному пляжі обговорять концепцію його розвитку

Громадське обговорення концепції трав’яного пляжу відбудеться у  суботу 14 вересня з 17.00 до 19.00. Запрошують усіх, кому не байдужа майбутня доля пляжу.

“На одному з пікніків ми збирали ідеї відвідувачів, щодо облаштування та наповнення даної локації. Ми поділились  з архітекторами з ініціативи URBAN.te вашими думками та попросили їх підготувати певну концепцію. Своїми напрацювання та баченням розвитку цієї території вони поділяться під час зустрічі. Якщо у Вас є цікаві ідеї і пропозиції і Ви хочете бути учасником розвитку міста – обов’язково приходьте! Місце зустрічі – Трав’яний пляж”, – повідомляють організатори події та закликають поширювати інформацію про цю зустріч, аби якомога більше людей дізнались та могли долучитись.

Нагадаємо, зелену зону у парку Шевченка поблизу бази «Динамо» хотіли забудувати. У ніч з з 11 на 12 квітня на цій території  невідомі позрізали верби, тополі і ялини. А міськрада одразу заявила, що ордера на зрізання дерев не давала, а отже воно несанкціоноване.

Офіційну заяву щодо цієї ситуації тоді зробив міський голова Сергій Надал:

– Кожен з нас під час прогулянки набережною в напрямку пляжу «Циганка» та відпочинкових зон, мабуть, не раз міг бачити занедбаність даної території та її не облаштованість.  Власне, з метою благоустрою даної ділянки парку та обладнання місць відпочинку тернополян мерія міста знайшла підрядників, які, однак, виявились не надто добросовісними. Адже мови про вирубку здорових та безпечних насаджень не було і не могло бути. На жаль, завданої шкоди не повернути. На місці зрубаних дерев будуть насаджені кількарічні міцні саджанці нових порід в кільканадцять разів більшій кількості, ніж було видалено. Ситуацію особисто візьму під контроль.

Тим часом містом ширилася інформація про те, що на галявині біля бази «Динамо» скоро виросте комплекс з басейном та SPA. 

Аби привернути увагу до проблеми забудови парків та цієї ділянки зокрема, показати, що територія активно використовується тут почали проводити так звані “Пікніки біля модринок”.

“Територія від “Динамо” до заводу “Опілля” для багатьох тернополян улюблене і , мабуть, єдине місце відпочинку біля озера, де ще немає бару/ресторану/будинку і куди є вільний та безкоштовний доступ”, – йшлося у анонсах. Під час таких пікніків, які відбувалися кожних вихідних, проводили заняття з йоги, лекції з надання домедичної допомоги, перегляд підбірки TED talks на тему міста та екології, слухали музику. 

Врешті 3 липня, виконком міськради скасував інвестугоду, через яку у парку Шевченка мав бути зведений відпочинково-рекреаційний комплекс

Нагадаємо, що подібні випадки у Тернополі, коли влада вже нібито відмовляється від задуму будівництва, проти якого виступають тернополяни, уже були. Зокрема, у 2014 році це стосувалось будівництва екоготелю у парку Нацвідродження – тоді міська влада заявила про скасування містобудівних умов і т.д., однак через два роки там почали зводити той же готель, однак під назвою “Соціально-спортивний центр “Вулична академія”. Яка доля чекає доля трав’яний пляж – побачимо.

Перейти до панелі інструментів