19.04.2024
Новини Суди

У Кременці ворожка “наворожила” собі 1,5 року тюрми

Півтора року тюрми дав Кременецький райсуд “ворожці”, яка “розвела” клієнтку на 78 тис. 976 грн. Зокрема, під приводом нібито проведення ритуалу, видурила в неї 2100 доларів США, 5 тис. 600 грн, золотий ланцюжок, хрестик, сережки.

Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 5 вересня 2019 року. Фігурантка справи, як випливає із матеріалів, уродженка Волинської області, уже судима за шахрайство, Рита К. В лютому 2018 року вона разом із своєю знайомою зустріли дівчину на вокзалі та заявили тій,  що і вона, і її батьки помруть. Залишили візитку та сказали зателефонувати. Дівчина невдовзі зателефонувала. Трубку підняла обвинувачена. Домовились зустрітись у готелі, де мешкала тимчасово “ворожка”.

Під час першої зустрічі у готелі дівчині вона розповіла, що займається ворожінням, замовлянням, передбачає майбутнє. Для проведення ритуалу, відповідних маніпуляцій та молитов попросила ту принести свої золоті речі.

На сенс дівчина прийшла із золотом та грішми наступного дня. Забравши принесене, “ворожка” зникла з місця події.

У суді обвинувачена свою вину визнала повністю. Не заперечувала фактичних обставин скоєння злочину, однак вказувала, що не мала умислу на вчинення шахрайства. Пояснила, що клієнтка добровільно до неї звернулася, добровільно передала їй грошові кошти та коштовності. А також заявляла, що її передбачення таки збуваються.

Суд, дослідивши та оцінивши всі зібрані та перевірені у судовому засіданні докази, прийшов до переконання про доведеність вини Рити К. у скоєнні злочину. Він визнав її винуватою у вчиненні шахрайства за ч.2 ст.190 КК та присудив 1,5 року тюрми. Також суд задовольнив частково цивільний позов потерпілого – батька дівчини: сказав стягнути з обвинуваченої 78 тис. 976 грн матеріальної шкоди, 5 тис. тисяч моральної, 6 тис. понесених витрат на професійно правничу допомогу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів