29.03.2024
Новини Оперативно

Псевдопрацівники соціальної служби видурили в тернополянки 50 000 грн

50 000 гривень видурила шахрайка – з такою заявою звернулась жителька обласного центру до працівників Тернопільського відділу поліції.
Як повідомила потерпіла, того дня у помешканні старенької пролунав дзвінок у двері. На порозі стояла незнайомка, яка представилася працівниками соціальної служби. Спочатку аферистка увійшла в довіру, а потім розповіла старенькій історію, про те що є можливість поміняти українські гривні на іноземну валюту за вигідним курсом. Пенсіонерка погодилась та віддала пройдисвітам 50 000 гривень, а взамін отримала сувенірні кошти.
За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Правоохоронці застерігаються тернополян не вірити особам, які намагаються різними способами заволодіти вашими заощадженнями. Пам’ятайте, працівники державних установ не будуть приходити до вашої оселі та пропонувати обмін гривень на іноземну валюту або ж навпаки. Це схема шахраїв, які користуються похилим віком стареньких.
Поліцейські просять мешканців краю розповісти своїм батькам, родичам та близьким про такі випадки, аби рідні не потерпіли від рук аферистів.

 

Перейти до панелі інструментів