23.04.2024
Новини

50-річний чоловік із села Домаморич вирощував на городі коноплі

Вирощуванням нарковмісних рослин займався 50-річний житель села Домаморич Тернопільського району. На його присадибній ділянці поліцейські виявили коноплі, а в будинку вже готову до вживання, висушену та подрібнену суміш, схожу на марихуану. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як розповів начальник Тернопільського районного відділення поліції Віктор Волощук, в ході комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію незаконному культивуванню нарковмісних рослин, дільничні офіцери виявили посів коноплі на території домогосподарства 50-річного жителя села Домаморич. Окрім цього, в його будинку поліцейські знайшли сушені нарковмісні рослини, частина із них уже була подрібнена у суміш.

За словами чоловіка, дурман він вирощував для власного споживання. Загалом поліцейські вилучили у нього 30 рослин конопель.
За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Дії жителя Тернопільського району кваліфікують за статтею 310 ККУ –  посів або вирощування снодійного маку чи конопель.

Загалом на території області в  ході проведення операції «Мак» співробітники поліції виявили 158 фактів вирощування нарковмісних рослин, з них: 133 посіви маку та 25 – конопель. Оперативно-профілактичні відпрацювання правоохоронці проводитимуть до кінця вересня.

 

 

Перейти до панелі інструментів