20.04.2024
Місто Новини

Гаряча вода у деяких будинках на “Сонячному” з’явиться 15-16 вересня

Навіть у вересні деяким мешканцям мікрорайону “Сонячний” доведеться гріти воду у банячках та каструльках, адже гарячої води з кранів, принаймні у найближчі дні, їм ще не бачити.
Загалом чимало тернополян уже плутаються в датах, коли ж чекати відновлення гарячого водопостачання, адже вони, буває, відтерміновуються.

– Судячи з того, що на БАМі ще навіть труби прокладені не всюди, лежать збоку біля ровів, гарячу воду ми ще не скоро матимемо, – каже тернополянка Галина Б., жінка мешкає у будинку на просп. Злуки. – А казали ж то, що вже з 5 вересня будемо мати воду! То скільки ж можна? Вже діти повернулись, в школу пішли, в садочки. Вже замучились з тими каструлями!

Нагадаємо, у Тернополі щорічно котельні стають на плановий ремонт, через що мешканці того чи іншого району залишаються на певний час без гарячого водопостачання. Цьогоріч деякі будинки залишались без води двічі – спершу через плановий ремонт котелень, а потім – через заміну теплової мережі. До таких потрапив і згадуваний будинок на просп. Злуки. Так, за словами жінки, перший раз без гарячої води їхній будинок був з 1 травня по 19 червня, а згодом, уже через заміну тепломереж, води не стало орієнтовно з 20 липня.

То коли ж людям чекати на гарячу воду, ми перепитали у КП “Тернопільмісьтеплокомуненерго”. Тут порадили шукати інформацію на їхньому сайті. Мовляв, там є чітко розписано, коли які будинки будуть отримувати гарячу воду.

– Графік ми не порушуємо, – кажуть в тепломережах. – Там, де ми проводимо заміну тепломереж, то ми зазначаємо, які конкретно будинки отримають воду і які причини її відсутності. Якщо була якась зупинка роботи по деяких об’єктах, то ми інформували, що у зв’язку із затримкою поставки обладнання з-за кордону, бо воно дороговартісне, деякі роботи відтерміновані.

Як зазначено на згадуваному  сайті в останньому повідомленні від 2 вересня, гаряча вода з’явиться у будинку на просп. Злуки,29 аж 16 вересня. Раніше тут, зокрема у повідомленні від 30 липня, гарячу воду обіцяли 5 вересня.

Коли ж гаряче водопостачання відновляють й до інших будинків, дивіться нижче.

Перейти до панелі інструментів