28.03.2024
Новини

На підвищення кваліфікації вчителів НУШ в області виділили 8,6 мільйонів гривень

Наступний навчальний рік – час для розвитку реформи Нової української школи. У перші класи на Тернопільщині підуть 11 тисяч 625 учнів. Про це повідомила начальник управління освіти й науки облдержадміністрації Ольга Хома під час колегії ТОДА.

– На учнів чекатимуть перепідготовлені вчителі, нові, засновані на сучасних потребах, програми та новий освітній простір, у який держава знову – вже другий рік поспіль – інвестує відповідні кошти на умовах співфінансування з органами місцевого самоврядування, – зазначила Ольга Хома.

Крім того, в контексті впровадження Нової української школи в області підготували 49 регіональних тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які навчали і навчатимуть учнів перших класів у минулому і теперішньому роках.

– У 2019 році для підвищення кваліфікації педагогічних працівників області відповідно до Концепції НУШ виділено понад 8,6 млн. грн., – додала Ольга Хома.

Для заохочення педагогів підвищувати кваліфікацію, також підкреслила вона, запровадили ще один важливий механізм – гроші ходять за вчителем.

Водночас, для забезпечення перевезення учнів до навчальних закладів у поточному році придбали додатково ще 7 шкільних автобусів. Обговорюється питання придбання й 4 автобусів для інклюзивно-ресурсних центрів.

Перейти до панелі інструментів