24.04.2024
Місто Новини

1 вересня у парку Шевченка школи та університети покажуть, чим цікаві та що можуть

 

У парку Шевченка 1 вересня проведуть “День знань: Версія 1.0”. Демонструвати свої можливості будуть як школи, університети, так і громадські організації.

Захід триватиме з 15-ї до 19-ї години. Закінчиться свято пінною вечіркою.

– Перше вересня – не тільки початок осені, а й початок навчального року для школярів та студентів. Ми вирішили його нетипово відсвяткувати, хоча офіційні лінійки таки будуть, – каже голова Центру науки Тернополя, радник міського голови з питань молоді Христина Білінська. – Зокрема, ми вирішили разом з міськрадою і молодіжною міськрадою, що було б чудово зробити масштабне свято у парку Шевченка.

Так, крім освітньої локації, де будуть представлені школи, університети, коледжі, заклади професійної-технічної освіти, будуть представлені інші локації – культурна, спортивна, профорієнтаційна локація та алея можливості громадських організацій.

– Фактично, це буде захід можливостей, – додає Христина Білінська. – Бо це буде інтерактивне представлення з різних галузей науки, а також профорієнтації.

Як сподівається голова молодіжної ради при Тернопільській міськраді, радник міського голови Леся Голик, цей захід стане неймовірним досвідом співпраці громадських організацій та міськради, яка підтримує молодь.

– Першочерговою метою цього заходу є його проведення як своєрідної величезної ярмарки, яка дозволить школярам та студентам побачити різні можливості у Тернополі, оскільки ми робимо наголос на громадські можливості, позаурядові речі, – каже вона. – Є громадські організації в Тернополі, які надають освітні послуги на рівні з університетами. Ми сподіваємось, що молодь побачить ці можливості. Це буде цікаво і батькам, і дітям, адже ми просили, щоб школи готували практичні презентації, а не просто виставили стенд.

Як кажуть організатори, впродовж заходу тернополяни  зможуть взяти участь у майстернях, тренінгах, іграх, експериментах, ознайомитись з можливостями закладів освіти Тернополя, потанцювати та обрати для себе напрямок громадської діяльності.

Перейти до панелі інструментів