29.03.2024
Молодь Новини

“Радійте разом з нею. Це ви її врятували”. Таня Юрчик, якій збирали кошти на пересадку нирки, виходить заміж

18-річна Таня Юрчик з Прошової Тернопільського району, якій всім світом збирали кошти на операцію з пересадки нирки, виходить заміж. Цю радісну звістку повідомила волонтерка Лілія Мусіхіна. Саме вона щиро перейнялася дівчинкою і проводила збір коштів на операцію.

“Радійте за неї. Радійте разом з нею. Це ви врятували її. І тепер вона – наречена!”, – написала волонтерка на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”. Це повідомлення набрало сотні вподобань. Користувачі захоплюються красою дівчини, бажають їй здоров’я та щастя її родині.

“Пам’ятаєте Танюшку? Пам’ятаєте, як збирали їй на лікування по всьому світу? Особисто у мене і досі перед очима перелякані очі її мами в передбаннику відділення “Охматдита”. Саме Танюшці я віз крокодила Гафвсона у бізнес-класі зі Швеції. Саме їй передавав листи підтримки від вас. Сьогодні можемо сміливо радіти. Танюшка – наречена”, – написав Ruslan Gorovyi.

Лілія Мусіхіна та її подруга Мар’яна Бенюк, яка також дуже багато допомагала Тані, запрошені за весілля. Воно відбудеться 14 вересня. 

– Приємно звичайно, що нас запросили, – каже пані Лілія. – Добре, що все добре. Ми бачимо результати того, що ми робили. Це круто! Я щаслива, що в неї все налагоджується. Погляньте, яка вона красуня!

Нагадаємо, Таню Юрчик прооперували у 2017 році у Мінській клініці. Нова нирка успішно прижилася.

Проблеми з нирками у дівчинки почалися за кілька років до того, певний час вона була просто прикута до гемодіалізу, який змушена була проходити тричі на тиждень. Дівчинка була хвора та виснажена, але не втрачала надії на одужання. Зробити операцію з пересадки нирки Тані погодилися медики з клініки у Мінську. Однак вартість операції 63 тисячі доларів була просто непідйомною сумою для родини Тані, батько якої загинув у ДТП. Оголошення про збір коштів для дівчинки активно поширювали у соцмережах та ЗМІ, і багато небайдужих людей перерахували гроші на порятунок дівчинки, та зібраної суми все рівно було замало. Врешті перед Новим роком кошти на операцію дівчинки виділила держава.  Зі слів волонтера Лілія Мусіхіної, залишок зібраної суми планували передати іншій хворій дитині. Проте як виявилося згодом, після пересадки нирки потрібно купувати препарат, який треба приймати до кінця життя. Він недешевий. І були випадки, коли держава не давала на це грошей. 

– Тому мама тримає ці кошти, щоб купувати дитині ліки, – каже волонтерка. – Окрім того, Таня кілька разів на рік їздить на обстеження у клініку в Білорусь, де її оперували, а це також великі витрати. І ми вирішили, що ці гроші потрібні Тані, бо їй більше нема кому допомогти. 

Редакція “Терміново” щиро вітає Таню Юрчик і її обранця з одруженням! Бажаємо вам щастя, кохання та родинної злагоди!

Перейти до панелі інструментів