20.04.2024
Новини

На придбання житла для дітей-сиріт Тернополю можуть дати понад 20 млн

На придбання квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Тернопіль хоче отримати понад 20 млн грн. з Держбюджету.

Про це йшлося на засіданні виконкому міськради у середу, 14 серпня.

Як пояснив начальник управління соцполітики міськради Володимир Сулима,є постанова Кабміну від 26 червня 2019 р. №616, яка передбачає будівництво дитячих будинків сімейного типу, а також придбання житла для дітей-сиріт за кошти з Держбюджету. Згадувана постанова передбачає утворення відповідної комісії, яка повинна провести розрахунок і подати пропозиції на виділення коштів для відповідного будівництва даних будинків і придбання квартир для дітей-сиріт. А протокол цієї комісії має бути затвердженим рішенням виконкому, що власне й 14 серпня зробили.

– Така комісія була утворена розпорядженням міського голови, уже провела засідання, був проведений розрахунок, передбачений відповідною формулою згідно з постановою Кабміну, – каже пан Сулима. – І визначена потреба в коштах для Тернополя на придбання квартир для дітей-сиріт у сумі 20 млн 659 тис. грн.

Як уточнив очільник управління, на квартирному обліку у Тернополі перебуває 40 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, віком 18-23 р. І для придбання їм житла Тернополю необхідно тих 20 млн. Цю інформацію подають в Департамент соцзахисту Тернопільської ОДА, вони передають далі в Київ, а там далі вирішать, яку суму місту виділити.

Перейти до панелі інструментів