26.04.2024
Новини

“Ями глибиною 27 сантиметрів”, – люди, які вчора перекривали дорогу поблизу Скалата, прийшли сьогодні в ТОДА

Сьогодні, 30 липня, протестувальники, які вчора перекривали дорогу між Скалатом і Колодіївкою прийшли у Тернопільську ОДА на зустріч із в. о. голови Іваном Крисаком. На зустрічі також були присутні представники Служби автомобільних доріг області та депутати. 

  • В Скалатській громаді є напружена ситуація щодо аварійного стану дороги, – каже голова громади Петро Савончак. – Ми інформували про те, що там не можливо проїхати, ми писали заяви. Вчора відбувся протест. Тому сьогодні ми прийшли в ОДА, щоб якось вирішити це питання. На сьогодні є дві проблеми – ремонт дороги  та відведення транспорту кар’єру по іншій дорозі, яку ми їм пропонуємо, щоб вони не руйнували цю центральну частину дороги.  Бо якщо там буде їздити важкий транспорт, то толку з того, що її відремонтують не буде.  А на дорозі ями глибиною 27 сантиметрів.

Представник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області зазначив, що коштів на ремонт даної ділянки цього року не було передбачено.

  • Цьгоріч в планах ремонтувати цю дорогу не було, – розповідає в. о. начальник Служби Володимир Хемій. – Відремонтувати кілометр такої дороги коштує 17 мільйонів гривень, а там як мінімум потрібно відремонтувати півтора кілометра.

Депутат обласної ради Петро Васько розповів, що критична ситуація по дорогах не лише на цій ділянці, а і в сусідніх селах.

  • Вчора люди дзвонили з Гримайлова і казали, що якщо ми будемо ще перекривати дорогу, то вони до нас приєднаються, – каже Петро Васько. – В Гримайлові майже така сама дорога, як на Скалат. Тому, якщо ви нічого не зробите, то на наступний раз ви будете мати не лише Скалатську громаду, а й Гримайлівську.

Після довгого обговорення представник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області пообіцяв, що з понеділка почнуть ремонтувати дорогу між Скалатом та Колодіївкою.

Перейти до панелі інструментів