16.04.2024
Новини Суди

Суд дав штраф чоловіку, який пропонував поліцейським 2 тис. хабара

 

8,5 тис. штрафу присудив Тернопільський міськрайонний суд чоловіку, що потрапив на власному авто у аварію, будучи у нетверезому стані, а тоді хотів відкупитись від відповідальності 2 тис. грн.

Інцидент трапився ще 27 лютого 2019 року у Тернополі на вул. Тарнавського. Фігурант справи – житель Козівського району Іван М. Чоловік втрапив у аварію, автомобілем марки «Део» моделі «Ланос» близько 16.30. І під час оформлення ДТП працівники поліції помітили у водія «Ланоса» явні ознаки алкогольного сп’яніння. За наслідками проведеного обстеження у медичному закладі у крові порушника правил дорожнього руху виявлено 1,61 проміле алкоголю.

Тоді ж чоловік, повертаючись у авто поліцейських на місце ДТП для складання протоколу про вчинення адмінправопорушення, почав просити не складати на нього протокол. Мовляв, натомість він їм дасть 2000 грн. Поліцейські відмовились. Надалі, коли патрульні уже складали протокол, порушник залишив пропоновані ним раніше гроші на підлокітнику між передніми сидіннями у службовому авто. Про це йдеться у вироку суду від 5 липня, оприлюдненого в ЄДРСР 19 липня.

Як випливає із нього, уже 20 березня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. У липні суд її і затвердив. Зокрема, суд визнав його винуватим за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” та присудив узгоджене в угоді покарання – 500 неоподаткованих мінімумів.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів