29.03.2024
Новини

Позов на Збаразьку окружну виборчу комісію відхилили сьогодні у Адміністративному суді Тернополя

Сьогодні у Тернопільському адміністративному суді відбувся розгляд справи про визнання незаконними дій, рішень чи бездіяльності окружної виборчої комісії №164 у Збаражі. На засідання зявилась сторона позивача та свідки.

Позивач зазначив у суді, що під час прийому протоколів однієї з дільничної виборчої комісії він виявив порушення і написав скаргу, проте реакції з сторони комісії ОВК так і не було.

  • Ми спостерігали неодноразово порушення зі сторони ОВК, – розповідає кандидат у Народні депутати України Василь Чашка. – Зокрема, комісією ОВК не було належним чином перевірені пакувальні документи з виборчою документацією, про що я зазначав в скаргах з відповідними актами. На мою думку ОВК не вважала за потрібне робити перерахунок голосів і брати мою скаргу до уваги.

Також у суд з’явився представник ОВК №164 Денис Милий. Склад суддів вирішив допитати його, як свідка.

  • Скарга була зареєстрована. Це підтверджує журнал вихідної документації, – розповідає член ОВК №164 Денис Милий. – Але хто із членів комісії її реєстрував невідомо. Ми її розглянули і відхили, бо вона була складена не належним чином. Після того ми поштовим листом відправили її на поштову адресу тієї людини, яка написала ту скаргу.

Судді заслухали покази свідка та позивача і відправились у нарадчу кімнату. Комісія суддів Тернопільського адміністративного суду  вирішила відхилити позов Василя Чашки.

Перейти до панелі інструментів