20.04.2024
Новини

П’яний на дільниці, два однакові бюлетені, агітація. Поліцейські отримали 26 звернень у день виборів

Станом на 18.00 правоохоронці отримали 26 звернень про порушення. Однак загалом ситуація на дільницях спокійна.

Про це повідомив очільник поліції Олександр Богомол під час брифінгу  ввечері, 21 липня.

– В нас є 26 звернень за день голосування, з них за категоріями: несвоєчасне відчинення дільниці – два, непорозуміння з членами ДВК – два; порушення агітації – дев’ять звернень, відсутність кандидата у виборчих списках – одне звернення; відсутність виборців у списку – одне; попередження про протиправні дії – одне; пожежа у підвальному приміщенні на дільниці – одне; видача документів без пред’явлення паспорту – два; скарга на неправомірні дії працівника поліції – одне; повідомлення лікарю – стало погано одному члену ДВК; дрібне хуліганство, – каже пан Богомол. – Якщо говорити про місця, звідки надходили звернення, то це у Бережанах – два, у Борщеві – одне, у Бучачі, Збаражі – по два, у Зборові – одне, у Гусятині – два, у Козовій – два, у Кременці, Підволочиську, Чорткові, Теребовлі, Тернопільському району – по одному, у Тернополі – дев’ять.

Загалом, за інформацією очільника поліції, складено два адмінпротоколи. Зокрема, за ст. 173 КУпАП – громадянин у нетверезому стані прийшов на дільницю, почав лаятись, його було затримано та складено протокол за дрібне хуліганство. Ще один адмінпротокол склали за 183 КУпАП – житель с. Рибники повідомив, що хтось комусь пропонував 100 грн за голосування. Однак факт не підтвердився, а на заявника склали протокол за завідомо неправдивий виклик правоохоронних органів.

– Є одне повідомлення про неправомірні дії працівника поліції, – продовжує пан Богомол. – Так, заявник із села Шибалин Бережанського району повідомив, що йому погрожувала жінка-поліцейський. Зараз ми проводимо перевірку, однак за попередньою інформацією факт не підтвердився. Окрім того, за кілька хвилин до брифінгу надійшла інформація, що у Бучачі виборець вкинув два однакових довгих бюлетені. Зараз проводимо перевірку.

Перейти до панелі інструментів