16.04.2024
Громада Новини

“Нам допомагали зовсім незнайомі люди”. Родині погорільців з Бродівської зібрали понад 40 тисяч гривень

Усім тернополянам, які не залишилися байдужими до їхньої біди, дякує родина Пановиків. Нагадаємо, їхнє помешкання у гуртожитку на вул. Бродівській, 50 згоріло вщент. Пожежа сталася у ніч з 29 на 30 червня. Попередня причина – коротке замикання електро-подовжувача. Родина залишилася практично в одній сорочці. Після оголошення про збір коштів у ЗМІ та соцмережі “Фейсбук” багато людей відгукнулися і допомогли родині фінансово. 

– Зовсім незнайомі люди зібрали для нас понад 40 тисяч гривень, – каже господар помешкання Василь Пановик. – А ще допомагали сусіди, жителі нашого мікрорайону. Хто приносив кошти, хто допомагав виносити з квартири обгорілі речі. Один чоловік, який має поруч склад, допоміг будматеріалами  – дав фарби, штукатурку. Також ходили збирати кошти наші дівчата-волонтери. Я щиро вдячний усім. 

У квартирі, де сталася пожежа, живуть двоє батьків, їх дочка з чоловіком та внук. На щастя у пожежі ніхто не постраждав. Бабуся з дідусем були на вихідних у селі, а внук серед ночі почав кашляти від диму і розбудив батьків. 

У помешканні одна кімната вигоріла до цегли, згоріло все, що там було. В другій кімнаті лишилися дивани, але вони в кіптяві, у третій квартирі також потрібен ремонт. Заміни потребували вікна, двері, балкон. 

Зараз у знищеній пожежею квартирі тривають ремонти. Родина тим часом живе у сусідів навпроти. 

– Вони дали нам одну кімнату, а самі поїхали на місяць в село у відпустку. Дуже добрі люди, дякую їм, – каже Василь Пановик. – У нашій квартирі ми закінчили обдирати згорені стіни, перештукатурили кімнату, яка найбільше постраждала, вставили вхідні двері і вікна. Меблі в двох кімнатах, які менше постраждали, дуже задимлені, ми спробуємо їх відчистити. Потрохи будемо все відновлювати і плануємо пошвидше повернутися у свою квартиру. Внук вже дуже хоче додому. 

Довідка 

Кошти на відновлення помешкання після пожежі можна перерахувати на картку ПриватБанку – 5168757379653837. Телефон для довідок: 0962376945 (Пановик Василь Володимирович)

Перейти до панелі інструментів