20.04.2024
Аналітика Новини Політика

Кого обирають користувачі соцмережі на мажоритарці у Тернополі

У трьох найбільших тернопільських пабліках Facebook дослідили електоральні настрої. “Голосувалки” з прізвищами кандидатів у депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України 21 липня 2019 р. по 163-му ОВО з центром у Тернополі.

  • Хоч рейтинг не є репрезентативним, бо неможливо відсіяти нетернопільських користувачів і т.д., але для розваги і розуміння настроїв інтернет-спільноти – цілком ОК, – пише Андрій Кір.

Голосування проводили у найблших новинних групах Тернополя – “Тернопільські новини”, “Тернопільські новини №1” і “Тернопільські плітки”. За їхніми результатами, чітко видно двох лідерів – Андрій Богданець від “Слуги народу” і Степан Барна від “Європейської солідарності”.

  • Якщо в першому випадку в своїй більшості хом’ячки голосували суто за бренд партії Зеленського, адже про даного кандидата до початку перегонів практично ніхто не знав, то у випадку зі Степаном Барною публіка в основному складається з симпатиків екс-президента Порошенка, – аналізує Андрій Кір. – Цікаво також те, що за інших лідерів рейтингу Івана Сороколіта (Сила Людей), Леоніда Бицюру (Свобода), Тараса Пастуха (Самопоміч) і Тарас Серетний(Радикальна партія) в голосувалках активно впрягались партійці.

Перейти до панелі інструментів