26.04.2024
Новини Політика

Змінити місце голосування можна до 15 липня. Для цього не потрібно жодних довідок, тільки паспорт

До 15 липня можна змінити місце голосування на парламентських виборах, які відбудуться 21 липня. Про це повідомила під час прес-конференції 2 липня громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області Ольга Мазаєва. 

– Це можна зробити у всіх відділах ведення Державного реєстру виборців, які знаходяться або за місцем реєстрації або за місцем, де плануєте  бути у день виборів 21 липня, – каже вона. На відміну від попередніх виборів, немає необхідності надавати будь-які підтверджуючі документи. Це дуже приємна новина для виборців, тому що на попередніх виборах багато людей мали з цим проблеми, шукали ці документи. Зараз їх взагалі не треба, лише паспорт і заяву, яку можна написати просто у Державному реєстрі виборців. Звичайно, щоб пришвидшити процес, бажано знати номер виборчої дільниці, де ви хочете голосувати, щоб не шукати її на місці. Це займатиме ще менше часу, буквально кілька хвилин. Щоб не чекати останніх днів, я прошу всіх, хто планує змінити місце голосування, зробити це.  Я розумію, що літо, відпустки, люди мігрують, їздять і тому слід передбачити, де ви плануєте бути 21 липня, щоб реалізувати своє виборче право.

За словами Ольги Мазаєвої, наразі кількість людей, які тимчасово змінили місце голосування дуже мала. Станом на 2 липня 346 громадян змінили місце голосування у Тернопільській області. У той час як на виборах Президента було 5 тисяч мешканців, на повторних виборах – 7 тисяч.

– Я так розумію, що переважна більшість також матиме бажання це зробити, – каже пані Мазаєва. -. Особливо закликаю студентів, звернути на це увагу. Тому що переважно, якщо вони зареєстровані у Тернополі, зараз вони навряд чи тут знаходяться, тому треба врахувати цей момент. 

Довідка 

Відділ ведення Державного реєстру виборців у Тернополі знаходиться за адресою: вул. Листопадова, 5 каб. у приміщення тернопільської міськради. Телефони: 22-03-83, 40-41-79, 40-41-13.

За консультаціями з питань виборчого процесу і кандидати у народні депутати, і виборці можуть звертатися особисто до громадської омбудсменки із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області Ольги Мазаєвої за телефоном 097-562-17-81 або писати їй у соцмережі Фейсбук

Перейти до панелі інструментів