26.04.2024
Новини

Тернополяни таки отримали безкоштовний тенісний корт у парку “Топільче”

У гідропарку “Топільче” на днях відкрили чотири тенісні корти, один з яких безкоштовний для усіх охочих позайматись цим видом спорту. Усі чотири корти та земля під ними, кажуть в управлінні стратегічного розвитку міськради, залишатимуться у комунальній власності.

Нагадаємо, у 2015 через будівництво платних тенісних кортів не могли порозумітись тернопільські любителі тенісу з інвестором – головою осередку Федерації тенісу України у Тернополі Олександром Цибульським. Адже у парку на той час було два безкоштовних корти, на яких вони могли зібратись пограти. Коли ж з’явився інвестор, то він запланував там облаштувати чотири платних тенісних корти і надавати безкоштовні години для тернополян. Причому, безкоштовними планувалось зробити години у обідній час – з 13.00 до 15.30. Відтак виник конфлікт: тернополяни вимагали один безкоштовний корт; в управлінні стратегічного розвитку міськради казали, що це практично неможливо, бо хтось має доглядати за цим кортом; інвестор пояснював, що нікого із кортів не виганяє. Врешті, у тому ж управлінні стратегічного розвитку стверджували, що договір не підпишуть, поки сторони не домовляться.

– Недавно у гідропарку “Топільче” відкрили 4 тенісні корти, один з яких є цілком безкоштовним для усіх охочих пограти теніс, – написа у “Фейсбуці” тернопільський активіст Олег Синовець. – Правда не всі знають, що безкоштовного асфальтового корту не було б, якби у 2015-2016 роках група активних людей цього не добилася. Було нелегко, бо інвестор був категорично проти того, щоб один з кортів був безкоштовним. Але в результаті ми добилися змін в інвестугоді, правда це трапилося не так швидко та легко.

До робіт з облаштування кортів, як писали місцеві ЗМІ, інвестор приступив орієнтовно у липні 2017 року. У тому ж році влада провела ще один конкурс на будівництво тенісних кортів на площі 1,8685 га у парку “Топільче”. Йшлося про будівництво аж 11 кортів та адмінприміщення. Переможцем стало ПП «ВІОКС-2011». Чи йшлося про один і той же конкурс, ми перепитали в управлінні стратегічного розвитку міста.

Це два різні конкурси, просто угода з Олександром Цибульським була підписана, але він певний час не приступав до робіт, – каже очільник згадуваного управління Юрій Дейнека. – Врешті, ми продовжили терміни ще на 2 роки. Щодо ПП “ВІОКС-2011”, то хоч воно і стало переможцем конкурсу, однак угоди так і не підписало, бо не підійшли наші умови. Зокрема, уже років два ми прописуємо в інвестугодах такий пункт, що і земля, і об’єкт, в який інвестується, залишається у комунальній власності.

Відтак і збудовані чотири корти, за словами пана Дейнеки, залишаться у комунальній власності. Окрім того, за його словами, інвестор дослухався до думки тернопільських любителів тенісу щодо асфальтного покриття на соціальному корті.

На місці тих кортів, які могли бути облаштовані ПП “ВІОКС-2011”, облаштували футбольні поля, – додає пан Дейнека. – Їх офіційно відкриття проведуть 25 червня.

Перейти до панелі інструментів