19.03.2024
Новини Суди

Суд дав шість років тюрми водію, що торік збив на просп. Злуки двох пішоходів

Шість років тюрми присудив суд тернополянину, який торік збив своїм авто Renault Kangoo на підвищеному переході, що на просп. Злуки, двох пішоходів.

Аварія трапилась 8 вересня 2018 року о 22.15 год. Під колеса авто потрапили 33-річний чоловік та 45-річна жінка. Чоловік отримав травми середньої тяжкості, жінка отримала тяжкі.

Як випливає із матеріалів суду, водій авто – раніше не судимий тернополянин Юрій Л. На момент здійснення аварії чоловік був п’яним. У суді він свою вину визнав. Однак визнав тільки факт наїзду, але не факт порушення правил дорожнього руху. Сказав, що не помітив пішоходів, оскільки об’їжджав авто, що рухалось перед ним і почало пригальмовувати перед пішохідним переходом.

Утім суд, опитавши свідки та проаналізувавши зібрані досудовим слідством докази, прийшов до переконання про повну доведеність вини обвинуваченого та кваліфікував його дії за ч.2 ст. 286 КК України , як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло тяжкі тілесні ушкодження потерпілій та середньої тяжкості тілесні ушкодження потерпілому. Врахував обтяжуючу обставину – керування у стані сп’яніння.

Відтак вирішив, що його виправлення неможливе без ізоляції від суспільства і присудив шість років тюрми з позбавленням на три роки права керування. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 12 червня. Наразі вирок законної сили не набрав – оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів