25.04.2024
Місто Новини

У Тернополі ремонтують тепломережі. Рух на деяких вулицях перекриють

Щоб належно підготувати міські тепломережі до початку нового опалювального сезону 2019-2020, впродовж усього літнього періоду в Тернополі проводитимуть реконструкцію котелень та заміну труб тепломереж. Про це йдеться на офіційному сайті Тернопільської міської ради.

Наразі ремонтні роботи проводяться на котельнях, що на вул. Лесі Українки, 3 та на вул. Київській, 3с, розпоали також заміну ділянок тепломережі на вулицях Л. Українки, Протасевича та Київській.

Зі слів начальника відділу інвестиційного розвитку КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Ореста Куриляка, у приміщенні котельні на вул. Лесі Українки, що працювала 40 років, демонтували старе котельне обладнання, трубопроводи і котли.

  • Тут планують встановити три сучасні газові котли виробництва Viessmann загальною потужністю 30 МВт. Таке котельне обладнання дозволить забезпечити належне постачання теплової енергії споживачам більшої частини мікрорайону Східний, – додає Орест Куриляк.

Тим часом, від цієї котельні проводять заміну ділянок теплової мережі на вулицях Лесі Українки та Протасевича. Тут старі та зношені тепломережі замінюють на ізольовані, зроблені за сучасними технологіями. Такі ж роботи тривають і на території котельні на вул. Київській, 3с.

Загалом, до початку опалювального сезону у Тернополі заплановано замінити близько трьох кілометрів труб централізованого опалення за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Міська рада також попереджає, що у зв’язку із реконструкцією теплової мережі на вул. Лесі Українки, вул. Протасевича та вул. Київській буде частково обмежений рух автотранспорту.

Як повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, обмеження руху буде проводитися згідно із графіком та без зупинок громадського транспорту.

Зокрема, частково недоступними для проїзду будуть:

  • до 21 червня – перехід від котельні, що на вул. Київській, 3с до магазину “Зайка” (вул. Київська, 16А);
  • до 26 червня– міжбудинкові  проїзди на вул. Протасевича, 4 – вул. Протасевича, 6 та на вул. Протасевича, 6 – вул. Протасевича , 8;
  • до 1 липня – перехрестя вулиць Лесі Українки і Клима Савури та проїзд від вул. Лесі Українки до вул. Л. Українки, 10;
  • до 10 вересня – проїзди поблизу будинків на вул. Київській, 16 та на вул. Київській, 3;
  • з 24 червня до 15 липня – міжбудинковий проїзд на вул. Л. Українки  — вул. Довженка;
  • з 20 червня до 4 липня – міжбудинковий проїзд на вул. Київська, 16 — вул. Київська, 18.

 

 

Перейти до панелі інструментів