16.04.2024
Новини Суди

Виконком міської ради намагався відновити дію своїх рішень про тарифи у суді

Виконком міськради спробував скасувати ухвали суду, якими той призупинив дію рішень виконкому від 2 травня про тарифи у маршрутках та тролейбусах. Однак суд їм відмовив.

Обидва судові засідання і по тарифу на проїзд в тролейбусі, і по тарифу на проїзд у маршрутках  відбулися у четвер, 6 червня, почергово в окружному суді.

Нагадаємо, тернопільський адвокат Ростислав Небельський звернувся до суду через тарифи, прийняті на проїзд у Тернополі  в жовтні 2018 року. 16 квітня 2019 восьмий апеляційний адміністративний суд  скасував їх. Однак міськрада не виконувала рішення суду, а на засіданні виконкому 2 травня прийняли новими рішеннями  нові-старі тарифи. Адвокат знову звернувся до суду і 22 травня суд задовольнив заяву про забезпечення позову у справі про тарифи на проїзд у тролейбусах, а 29 травня – заяву про забезпечення позову у справі про тарифи на проїзд у маршрутках. 6 червня виконком спробувати скасувати заходи забезпечення.

Представники виконкому міськради, управління транспорту намагались довести у суді, що відповідні ухвали слід скасувати, оскільки нижчі тарифи на проїзд, зроблять зокрема КП “Тернопільелектротранс” збитковим, що в подальшому і взагалі призведе до його банкрутства.

– За наявності ухвали про забезпечення позову, з урахуванням того, що саме комунальне підприємство дотується з міського бюджету, останнє принесе певні витрати, що призведе до збиткової роботи і в подальшому банкрутства, – роз’яснював представник виконкому  Віталій Гірняк.- Тобто, враховуючи викладене, а також те, що при реалізації ухвали про забезпечення позову можуть мати місце порушення прав третіх осіб, зокрема користувачів електричним транспортом, оскільки результатом того, що останнє стане збитковим, перестане функціонувати, відповідно призведе до порушень прав мешканців Тернополя та гостей міста.

Представники КП “Тернопільелектротрансу” заявляли, що борг у комунального підприємства і так 8 млн грн, а при переході на старий тариф ця заборгованість миттєво подвоїться.

Утім, суд не став на бік представників міської влади. Спершу відмовив у скасуванні ухвали про забезпечення позову у справі про тарифи на проїзд у тролейбусах, згодом – у маршрутках. Чи подаватимуть апеляцію на таке рішення суду, як відповів представник виконкому, ще невідомо.

– Це рішення вони і так би мали виконати, коли воно було постановлене  і привести тарифи у відповідність ще після 16 квітня, – каже Ростислав Небельський. – Тому  я не думаю, що його ухвалення повпливає на поведінку виконкому та управління транспорту. Проте це є перемогою правосуддя, яке дає  розуміти, що його неможливо обкрутити.

Перейти до панелі інструментів