25.10.2024
Новини

Держаудит Тернопільщини: за пів року знайшли порушень на 350 млн гривень

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області впродовж січня-липня 2024 року проведено 7 перевірок та моніторинг 202 закупівель, під час яких контролем охоплено 209 процедур закупівель на загальну суму 696,1 млн гривень, – повідомляють у службі. За результатами моніторингу та перевірок закупівель керівниками підконтрольних об’єктів прийнято 4 управлінських рішення, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу.

Моніторингом 136 процедур встановлені порушення законодавства у сфері закупівель на загальну суму 349,5 млн грн. Зокрема виявлено:

• порушення замовником законодавства під час розгляду тендерних пропозицій та/або не відхилення тендерних пропозицій – за результатами моніторингу 102 процедур;
• порушення замовником законодавства під час укладання договору про закупівлю – за результатами моніторингу 8 процедур;
• порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлю – за результатами моніторингу 13 процедур;
• інші порушення законодавства у сфері закупівель – за результатами моніторингу 97 процедур.

На вимоги аудиторів замовники скасовували торги за 3 процедурами очікуваною вартістю 6,8 млн грн, розірвали 92 договори на суму 122,9 млн грн та зменшили ціну 3 договорів на суму 299,3 тис. гривень.

Перевірками закупівель встановлено порушення законодавства у сфері закупівель під час укладання договору про закупівлю чи внесення до нього змін, здійснення закупівлі без застосування процедур закупівель загалом на суму 8,6 млн грн. Крім того, встановлено порушення законодавства щодо безпідставного збільшення ціни за одиницю товару, інші незаконні та нецільові витрати при виконанні 11 договорів на загальну суму 6,2 млн гривень.

Матеріали 7 перевірок закупівель передані до правоохоронних органів, за розглядом яких розпочато 2 досудових розслідування, результати 1 перевірки долучені до досудового розслідування.

За допущені порушення законодавства у сфері закупівель на 7 посадових осіб складено адмінпротоколи за ст. 164-14 КУпАП; 3 посадових особи притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 5,1 тис. гривень.

 

Перейти до панелі інструментів