25.10.2024
Новини Промо

Аксесуари, які полегшать використання вашого смартфона

Хороший кабель для смартфона має бути міцним і простим у використанні. Провід, який не відповідає цим якостям, може спричинити багато проблем. Також варто пам’ятати, що це один із найважливіших аксесуарів, необхідний для правильного функціонування смартфона. Кабелі типу A, B або C полегшують заряджання телефону та його використання в різних умовах. А ви знаєте що-небудь про це?

Типи кабелів для смартфонів

 Говорячи про телефонні аксесуари, ми зазвичай маємо на увазі USB-кабель. Однак це загальна назва для багатьох різних елементів.

USB-кабель – це з’єднання, що забезпечує дротовий зв’язок між пристроями. Найпопулярнішими типами USB-роз’ємів є USB Type A, USB Type B, microUSB, USB Type-C і роз’єм Lightning. Перший тип з характерною прямокутною і довгастою формою. Використовується здебільшого в ноутбуках і настільних зарядних пристроях для смартфонів. MicroUSB Type B мають трапецієподібну форму. Цим типом введення оснащено більшість цифрових пристроїв Android, доступних на ринку. Це популярний і універсальний тип роз’єму, який зустрічається в більшості телефонних кабелів.

Телефонні кабелі USB-C були розроблені для стандартизації портів і усунення проблем з підключенням кабелю. Конектор має довгасту форму, що дає змогу встановлювати його в порт будь-яким боком. Завдяки універсальності та практичності type-C набув неабиякої популярності, а тому все частіше замінює собою всі наявні кабелі. Роз’єм USB-C також дає змогу передавати аудіо- та відеофайли і заряджати пристрої з вищими характеристиками потужності.

Роз’єм Lightning, створений Apple, істотно відрізняється від інших типів USB-стандартів тим, що у нього штекер зовсім іншої форми – він плоский і тонкий. Працює тільки з пристроями Apple: iPhone, iPad і iPod.

Як вибрати кабель для смартфона?

 Під час вибору відповідного кабелю для телефона слід звернути увагу на обидва кінці кабелю. З одного боку буде традиційний USB-А або універсальний USB-C, але з іншого боку варіантів більше. Так що варто вибрати той стандарт наконечника, який підходить обраній моделі смартфона. Багато хто вирішує купити аксесуари для швидкого заряджання за посиланням тут https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/tip/dlya-bystroi-zaryadki, завдяки можливості фільтрації товарів в онлайн-пошуковику, можна швидко знайти ті кабелі, які відповідають вашим вимогам. Також варто звернути увагу на довжину кабелю, від якої залежить зручність використання смартфона на зарядці.

Перейти до панелі інструментів