24.04.2024
Молодь Новини

“Вони плачуть від радості і просять залишитися”. Дітей учасників АТО, сиріт запрошують на безкоштовний відпочинок на морі

Дітей з родин учасників АТО, активістів, волонтерів, сиріт з Тернопільщини запрошує на відпочинок на морі волонтерська громадська організація “Схід і Захід єдині назавжди”. Наступні заїзди відбудуться 19 серпня, 31 серпня і 10 вересня. 10 днів діти проведуть на еко-дачі у Затоці Одеської області, яку ціле літо орендують за кошти меценатів. Відпочивальникам обіцяють чотириразове харчування та багато розваг. 

– Для дітей загиблих бійців, полонених, травмованих відпочинок безкоштовний, для всіх інших – оплата в районі 2500 грн, адже ми не можемо покрити всіх витрат, – каже волонтер Василь Конько.  Програма у нас дуже цікава – це екскурсії у Аккерманську фортецю, сироварню у селі Шабо, вихід у море на Кораблі «Танго», купання у відкритому морі, катання у морі на бананах, драконах, дискотеки кожен вечір, концерти. Фішка відпочинку— аквапарк, цілий день з 9.00 до 17.00.

Загалом на відпочинок у Затоку запрошують дітей не лише з Тернопільської області, а й з усієї України. Під час одного заїзду відпочивають 100-120 дітей. 

– Від 2014 року ми вже оздоровили 5 тисяч дітей, цього літа вже 1500, – каже Василь Конько. – Це діти Тернопільщини, Рівного, Хмельницького, Вінниці, Бердичева, Харкова, Сум, Лисичанська, Маріуполя, зараз збираються діти з Мар’янки, Попасної. Наша організація називається “Схід і Захід єдині назавжди”  так і табір називається. Я хочу об’єднати дітей, бо вони наше майбутнє. І зараз, що ми в їхні голівоньки покладемо, те і буде. Вони ніколи не будуть сваритися. Діти приїжджають туди перший день і думають, куди їх дядько Василь привіз. А через 10 днів я їх не можу розірвати, вони плачуть від радості і просяться залишитися ще. Попереднього заїзду 9 дітей просили лишити їх, бо додому не хочуть, у був змушений залишити, що зробиш.

Довідка

Виїзди дітей в Затоку будуть 19 серпня, 31 серпня і 10 вересня. Хто хоче зголоситися на поїздку, пишіть Василю Коньку у соцмережі “Фейсбук” – https://www.facebook.com/profile.php?id=100010577501755 

 

Перейти до панелі інструментів