20.04.2024
Молодь Новини

На Тернопільщині вже шестеро випускників отримали 200 балів на ЗНО

“Тернопільська область вже має шестеро двохсотбальників за результатами ЗНО. Вітаємо наших учнів, ви найкращі!” – написала на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” начальниця управління освіти і науки Тернопільської обладміністрації Ольга Хома.

Це ще не остаточні результати, адже попереду ще незалежне тестування з багатьох предметів, повідомила пані Хома журналістці “Терміново”.

– На сьогодні оголошено результати ЗНО з української мови і літератури, математики, фізики, біології та іноземної мови. І це тільки початок, – каже пані Хома.

Цього року випускники Тернопільщини показали на ЗНО високі знання з математики. Маємо троє учнів, які здали тестування на 200 балів з цього предмету. Це випускники з школи №3 м. Тернополя (Павло Семчишин), Української гімназії ім. І. Франка  і Чортківської гімназії ім. Маркіяна Шашкевича (Микола Гальтюк).

– І знову та ж Чортківська гімназія подарувала нам другу випускницю з результатом 200 балів, яка успішно здала ЗНО з англійської мови (Ангеліна Грицай), – каже Ольга Хома. – Також 200 балів з біології отримав випускник школи №28 у Тернополі, а випускниця з Бережанської школи №2 (Анжела Патіота) – української мови і літератури .

Наші випускники показали цього року дуже хороші результати на ЗНО, зауважує пані Хома.

– Минулого року ми мали четверо випускників, які отримали 200 балів, позаминулого – п’ятеро, – каже Ольга Хома. – Бачимо, що цього року їх може бути ще більше. Діти почали відповідальніше ставитися до ЗНО. А також тепер учні собі обирають напрямок, до якого інтенсивно готуються. Вони сьогодні більше розуміють, ким вони хочуть себе бачити в подальшому.

Перейти до панелі інструментів