24.09.2024
Гуманітарна сфера Молодь Новини

У Тернополі презентують фільм за 120 тисяч доларів

Завтра у “Палаці кіно” презентують фільм “Усі разом” Тернопільської студії “The best”.

Бюджет фільму складає 120 тисяч доларів. Працювала команда над ним 2 роки. У ньому знялися 38 акторів. Сюжет фільму розгортається у наші дні. Творці обєднали у ньому три покоління молоді – школярі молодшого шкільного віку, підлітки та студенти.

Автор сценарію Тетяна Фірташ розповідає, що за час роботи над проектом вони стали як справжня сім’я, дійсно – “Усі разом”.

  • Два роки тому я написала сценарій ми почали збирати команду. Дуже важко було знайти професійних акторів, тому що фільм молодіжний. Там грають ролі дітки, підлітки також є повнолітні актори. Команду було теж дуже важко створити, бо це маштабний проект, якого в Тернополі ще не було, – каже Тетяна Фірташ. – Ми консультувалися із національними каналами. У нас в фільмі більше як 20 локацій і ці локації нам надавали тут в Тернополі безкоштовно, за що ми дуже вдячні.

Остап Барановський режисер, художник-постановник каже, що стрічка трішки зачепила соціальну тематику між дітьми різного соціального статусу.

  • Це наш пілотний проект. У ньому ми так трішки зачепили соціальну тематику, але не заглиблювались.  Бо насправді у житті так і є – діти соціалізуються і розуміють, що у когось багатша сім’я, у когось бідніша, тому варто це доносити до дітей, – розповідає Остап.

Фільм “Усі разом” вже встигли прирівняти до серіалу “Школа”. Проте творці тернопільського проекту зазначають, що зйомки двох стрічок стартували одночасно.

Перейти до панелі інструментів