30.04.2024
Новини Промо

Порівняння автомобільних амортизаторів різних виробників: як не помилитись при виборі

Амортизатор є одним із ключових елементів автомобіля. Він відповідає не лише за безпеку, а й комфорт керування транспортним засобом. Пристрій призначений для гасіння всіляких коливань, що виникають у машині під час проїзду нерівностей. Крім того, амортизатор забезпечує стабільність при розгоні та гальмуванні.

Якщо пристрої зламані, автомобіль може “клювати” носом асфальт при уповільненні або надмірно підніматися над землею при прискоренні. А при проходженні поворотів існує навіть ризик перекидання машини.

Щоб унеможливити такі наслідки, потрібно підбирати гарні амортизатори та своєчасно змінювати зношені деталі на нові. При цьому важливо враховувати тип пристроїв, їх робочі характеристики. Знайти цю інформацію можна в описі конкретного амортизатора.

Амортизатор автомобіля: наповнення моделей

Виробники можуть пропонувати автомобілістам пристрої різних типів. Наприклад, залежно від наповнення, існують газомасляні та масляні амортизатори. Їх відмінності полягають в наступному:

  • Масляні моделі використовують для гасіння коливань тиску оливи. У зв’язку з цим їх ще називають гідравлічними. Є безліч виробників, що випускають такі пристрої: Sachs, Subaru, Nipparts, Delphi й таке інше.
  • Газомасляні пристрої складніші за конструкцією, тому що вони одночасно використовують як масло, так і стислий газ. Такі пристрої можуть ефективно працювати навіть у важких умовах. Однак їх потрібно частіше міняти, ніж гідравлічні моделі. Крім того, газомасляні амортизатори вважаються дорожчими в обслуговуванні. Такі пристрої пропонують різні виробники: Kayaba, Renault, Toyota, Bilstein та інші.

Конструкція різних амортизаторів

Передній або задній амортизатор може мати певні конструктивні особливості:

  • Однотрубні моделі оснащені однією головною трубою з поршнем, що рухається усередині циліндра. Це порівняно прості та дешеві у виробництві пристрої, які зустрічаються на багатьох автомобілях.
  • Двотрубні амортизатори мають дві труби – зовнішню та внутрішню, а також робочу камеру. Вони відрізняються складнішою конструкцією, проте є найбільш ефективними та довговічними.

Що потрібно враховувати, вибираючи амортизатори

Якщо вам потрібен новий амортизатор передній та задній можуть відрізнятися за характеристиками. Тобто ви можете вибирати пристрої, що відповідають передбачуваним умовам експлуатації та особливостям водіння.

Однак це не стосується моделей, що встановлюються на одну вісь транспортного засобу. У цьому випадку використовувати вироби різних виробників (або параметрів) не слід. Це з тим, що ефективність демпфування в різних деталей може істотно відрізнятися. Це негативно вплине як на комфорт водіння, так і на безпеку.

Як правильно підбирати амортизатор для автомобіля

Кожному транспортному засобу необхідні певні деталі. Вони повинні не тільки справлятися з покладеними на них завданнями, а й відповідати саме вашій машині. Щоб не помилитися з вибором та правильно купити амортизатори ви можете скористатися послугою підбору комплектуючих за VIN-кодом.

Так називається унікальний номер машини, що складається із 17 символів. Використовуючи його, ви можете знайти деталі, які ідеально підійдуть саме вашому автомобілю. Завдяки цьому мінімізується ризик поломок пристроїв, що демпфують, знижується негативний вплив цих деталей на суміжні вузли.

Перейти до панелі інструментів