02.05.2024
Новини

“Не передавайте ніяких завдатків”. У Тернополі під час карантину побільшало шахрайств

216 звернень громадян, з них 14, які містили ознаки кримінальних правопорушень, зареєстровано у Тернополі в період  13 по 14 квітня.  Серед них – 6 шахрайств, 6 крадіжок, 2 раптові смерті. Про це повідомив під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом начальник міського відділу поліції Сергій Гаврилюк. 

– По гарячих слідах розкрито 4 крадіжки, також зареєстровано 19 подій пов’язаних з порушенням карантинних заходів. З них: 8 – скупчення людей, 2 – функціонування закладів, 1- здійснення торгівлі, 1- конфлікт, 2 -порушення обмежень та заборон, 4- відсутність засобів індивідуального захисту, 1-підтвердження коронавірусної інфекції, – каже він.

Пан Гаврилюк звертає увагу тернополян, які перебувають на самоізоляції вдома на те, що у Тернополі зросла кількість шахрайств. Зокрема на сайті OLX, де люди повідомляють дані своїх карток. 

– Просимо громадян ніяких завдатків через сайти не передавати, – каже правоохоронець. – Будь-яку інформацію, що стосується OLX чи так званої служби безпеки банків повідомляйте на лінію “102”, ми все спростуємо та допоможемо вам в цьому розібратися. Бо зараз кількість шахрайств складає левову частину всіх порушень за весь період карантину.

Поліція готується Великодніх свят, під час яких працюватиме в особливому режимі, додає начальник міського відділу поліції.

– Ми спілкуємося з кожною церквою в Тернополі, з кожним священником, – каже він. – Кожного застерігаємо і інформуємо про категоричну заборону масових скупчень. Детальнішу інформацію донесемо вже ближче до самих свят.

Перейти до панелі інструментів