30.04.2024
Новини Політика

ЦВК зареєструвала перших самовисуванців на мажоритарці Тернопільщини

16 червня в Інформаційно-аналітичній системі «Позачергові вибори народних депутатів України 2019» нарешті з’явилась Тернопільська область. На мажоритарних округах зареєстрували перших самовисуванців.

Перший з них – Іван Чайківський, 47 років, засновник і директор ТОВ «Корпорації «Агропродсервіс». Член Аграрної партії України, свого часу був членом «Партії регіонів».  Депутат Тернопільської районної ради VI скликання. Приватне аграрне підприємство «Агропродсервіс» заснував у 1999 році, з того часу воно стало потужною корпорацією, одним з найбільших платників податків у регіоні й одним із найбільших агропідприємств України. У 2012 р. балотувався до Верховної Ради України у 165 виборчому окрузі, програв Володимиру Бойку від «Батьківщини». Цього року аграрій спробує свої сили ще раз на цьому ж окрузі.

 

 

Другий самовисуванець – Богдан Іванусь, 22 роки, начальник студентського відділу Львівського національного університету ім. І.Франка. Безпартійний. Родом з села Кошляки Підволочиського району. 31 травня Богдан Іванусь оголосив компанію по збору коштів для внесення застави у ЦВК. 14 червня він зареєстрований кандидатом у народні депутати України на 164-му одномандатному виборчому окрузі.

 

 

Раніше ми розповідали, кого запропонують на мажоритарку партії “Голос”, “Самопоміч”, “Батьківщина”, “Сила людей”“Громадянська позиція”, об’єднані націоналісти та “Європейська Солідарність”. 

Перейти до панелі інструментів