25.04.2024
Громада Новини Шапіто

У Теребовлі похвалились перегородкою в шкільному туалеті. У соцмережах жартують, що це “архітектура віку”

Про встановлення перегородок у вбиральнях у опорному закладі Теребовлянська загальноосвітня школа №1 повідомляє Теребовля ІІ медіа-центр в одній із місцевих груп у соцмережі “Фейсбук”. 

“У опорному закладі загальноосвітня школа №1 відреагували на проблему відкритих вбиралень для учнів початкових класів, яка була піднята батьками по всій Україні та й області зокрема. У цій школі також встановили перегородки у вбиральнях”, – йдеться у дописі.

У коментарях користувачі зауважують, що туалети взагалі-то мали б бути з дверима.

“Назад в СРСР і для чого взагалі існують двері , є ж перегородки. Цікаво чи дорослі користуються такою вбиральнею ? «Відреагували на проблему відкритих вбиралень», – пише Дембрович Лєна.

“Архітектура віку!” – іронізує Володимир Душніцький.

 “А двері? На “Андрія” вкрали?” – пише Olga Patej.

“Немає дверей, то хоч фіранки поставте”, – коментує Ігор Носко 

Нагадаємо, проблему відсутності перегородок у шкільних туалетах напередодні першого вересня підняв батько школярки з Бучацької ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів Олег Кулик. Чоловік опублікував у соцмережі фото вбиральні  і написав, що його донька не хоче навчатися в цій школі, бо там туалети без перегородок. Відповідно діти соромляться користуватися таким туалетом.  

Цю проблему піднімало видання “Терміново” у публікаціях:

“Донька не хоче йти до школи через туалет без перегородок”. На шкільні вбиральні області – 7 млн грн, а подекуди діти досі без умов

Туалетний скандал у Бучацькій школі: чим все закінчилося?

Сюжет про шкільні вбиральні показали центральні телеканали. В обласному управлінні освіти і науки з цього приводу проводили селекторну нараду з керівниками районних відділів освіти. Говорили про використання коштів, а це понад 7 млн грн, які виділили з держбюджету на шкільні вбиральні. 

Як стало відомо згодом, встановили перегородки за свої кошти батьки першокласника. І хоч це батьки хлопчика, вирішили одразу зробити і у вбиральні для дівчат. Про це повідомило видання terebovlya.org.ua. Така ініціатива сім’ї з Теребовлі, навіть не досконала, заслуговує на повагу.

Однак батьки не повинні цього робити, оскільки з державного бюджету область на це отримала понад 7 млн грн. Використання цих коштів – на відповідальності місцевих органів влади, коментувала у попередній публікації начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

Перейти до панелі інструментів