26.04.2024
Оперативно Розслідування

Священик з Тернопільщини закликав до єднання з Росією

Священик з Тернопільщини разом із двомастами мітингувальниками вийшов під стіни Верховної Ради України з вимогами видачі паперового паспорта, відміни системи держави у смартфоні та інших електронних сервісів. Мітинг відбувся ще 30 червня. Про це повідомляється на сторінках Фейсбук-спільноти “Типовий Кременець”.

Очолив акцію священик УПЦ МП із Почаєва Олександр Марценюк, який є відомим учасником частих акцій проти візового режиму з РФ та вакцинації.

Також на цій акції протесту під стінами ВР священик виявив прагнення до “канонічного єдинства” з Росією. Крім молитов, на мітингу лунали пісні про Росію і царя. А одна з мітингувальниць взагалі заявила, що всі вони прагнуть об’єднання України із Росією та Білоруссю і за «царя православного з роду Романових».

Раніше Олександр Марценюк став відомим завдяки написанню скорботного вірша у зв’язку з ліквідацією російського терориста “Гіві”. Також він заявляв про молитовну підтримку “Новоросії” на відомому російському сайті. А українських воїнів, які захищають Україну на Сході, він називає не інакше як “вбивцями Донбасу”.

Перейти до панелі інструментів