20.04.2024
Промо

Показання до проведення інгаляційної терапії

Простудні захворювання, різні інфекції, бактерії та віруси провокують утворення кашлю, який може тривалий час непокоїти пацієнта. У боротьбі із патологіями дихальної системи активно застосовуються інгаляції. Це спеціальні процедури, що передбачають вдихання дрібнодисперсної лікарської речовини у вигляді аерозолю. Щоб відтворити таку дрібнодисперсну пару, використовуються спеціальні пристрої – інгалятори, які дозволяють проводити лікування дихальних шляхів у домашніх умовах. Застосовувати інгалятор у домашніх умовах необхідно за показанням лікаря, оскільки існує низка патологій, у яких використання небулайзера може зашкодити. Для різних типів інгаляторів підходять різні лікарські засоби, тому уважно читайте інструкцію, що додається до пристрою. Це значно продовжить експлуатаційний термін медтехніки.

Показання до проведення інгаляційної терапії

Існують захворювання та патологічні стани, при яких інгаляційна терапія виявляється максимально ефективною методикою лікування. До таких відносять:

  1. Астма та алергія. Перевага інгаляцій у астматиків і алергіків полягає в тому, що лікарський аерозоль починає діяти негайно, тому швидко може усунути дихальні спазми і патологічні рефлекси.
  2. Бронхіт, риніт, муковісцидоз. Використання інгалятора значно дозволяє покращити ситуацію при запальних захворюваннях дихальної системи, які мають хронічний характер.
  3. Ларингіт, фарингіт, патології імунної системи. Інгалятори успішно справляються із запаленнями, які локалізуються у верхніх дихальних шляхах.

Якщо людина працює в умовах підвищеного ризику утворення патологій дихальної системи (шахтарі, хіміки, вчителі та вокалісти) — у вас під рукою обов’язково має бути подібний прилад, щоб ви могли своєчасно усувати проблему, попереджаючи її активний розвиток. Також, якщо в сім’ї є діти, вам обов’язково необхідно купити інгалятор. У ранньому віці, коли імунітет дитини ще формується, діти схильні до різних захворювань, у тому числі пов’язаних з дихальними шляхами. Наявність небулайзера або інгалятора зі спеціальними насадками дозволить швидко усунути симптоматику та безпосередньо джерело запалення. Однак перед тим, як проводити інгаляції у дитини, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Переваги інгаляцій за допомогою інгалятора

Доведено, що за наявності показань проведення інгаляційної терапії відрізняється високою ефективністю. Також переваги проведення інгаляцій у домашніх умовах такі:

  • швидкий та безболісний спосіб введення ліків на потрібну глибину дихальних шляхів (залежить від розміру відтворюваних частинок);
  • відтворення високої концентрації лікувального аерозолю, який ефективно впливає безпосередньо на джерело запалення;
  • за допомогою небулайзера ліки можна доставити безпосередньо до альвеол, що є єдиним можливим способом.

Якщо ви або ваша дитина зіткнулися з гострими респіраторними захворюваннями або страждаєте на хронічні запалення дихальної системи – необхідно завжди тримати під рукою інгалятор або небулайзер. Існує три типи інгаляторів:

  1. Компресорні. Виробляють аерозоль під великим струменем повітря.
  2. Ультразвукові. Відтворюють дрібні частки лікарської речовини за рахунок ультразвукових коливань.
  3. Мембранні. Конструкція мембранних інгаляторів включає наявність спеціальної сітки, через яку проходять ліки і під впливом ультразвуку низької частоти поділяється на дрібні частки.

Інгаляційна терапія – це ефективна методика лікування захворювань дихальних шляхів, яка підходить людям усіх вікових категорій: дорослим, дітям, літнім та новонародженим. Придбати інгалятор чи небулайзер ви можете у мережі магазинів Медтехніка Ортомедыка або на сайті інтернет-магазину ortomedica.ua. Менеджери нашої мережі завжди з радістю проконсультують вас на предмет вибору та розкажуть про всі переваги, недоліки та особливості медтехніки.

Перейти до панелі інструментів