26.04.2024
Оперативно

Телефонні шахраї масово виманюють у тернополян великі суми грошей

Поліцейські Тернопільщини попереджають, що останнім часом кількість повідомлень про незаконні дії телефонних аферистів значно збільшилася. Про це йдеться на сайті Національної поліції Тернопільської області.

Телефонні шахраї звертаються до жителів області найчастіше під такими приводами як збільшення кредитного ліміту, збій системи чи несанкціонований доступ до рахунків.

Зокрема, нещодавно відразу двоє тернополян потрапили у пастку аферистів. Одну з потерпілих попросили повідомити телефоном персональні дані своїх електронних гаманців. Через це вона втратила 6300 гривень з основного рахунку, а з кредитки зникло 19 тисяч гривень.

Інша тернополянка за лічені хвилини втратила 9 тисяч гривень.

Поліція внесла відомості про ці події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 190 (шахрайство).

Також правоохоронці повідомляють про новий вид шахрайства. Це так звані фішингові повідомлення, які аферисти створюють з метою заволодіти банківськими даними користувачів. За потерпілими, які розміщують оголошення про продаж різних товарів на онлайн-майданчиках, полюють аферисти. Вони надсилають їм посилання, і як тільки потерпілий заповнює банківські дані своєї картки, з його рахунку списуються всі гроші.

Правоохоронці нагадують, що повідомляти ПІН-код картки та інші персональні дані, такі як логін і пароль, CVV-код не можна повідомляти нікому. Також не варто носили пін-код у гаманці.

Перейти до панелі інструментів