08.09.2024
Небесне військо Новини

“Залізняк” і “Сябр” на Щиті: ангелами додому повертаються двоє хлопців-добровольців з Тернопільщини

Максим Кузів та Андрій Степанець

Трагічні звістки продовжують надходити на Тернопільщину. Вчора в громаді на Тернопільщині зустріли тіла трьох загиблих захисників, а уже згодом надійшла ще одна сумна новина. “Залізняк” і “Сябр” на щиті….

“У запеклих боях поблизу Кліщіївки, що на Донеччині, 07 липня героїчно загинули наші побратими, активісти Тернопільського осередку ВГО «Сокіл», добровольці російсько-української війни, бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Максим Кузів з позивним «Залізняк» та Андрій Степанець – «Сябр».
Максимові назавжди буде 24 роки, а Андрію – 26. Їхній чин і звитяга завжди житимуть у нашій пам’яті, їхнє життя та мужність – будуть прикладом для майбутніх поколінь!
Щирі співчуття рідним і близьким Героїв”, – повідомляють побратими хлопців у ВО “Свобода” Легіон Свободи ВГО “Сокіл”.

В альма-матер Максима прокоментували трагічну загибель свого випускника:

“Під час боротьби з російським загарбником загинув військовослужбовець Збройних Сил України, випускник Факультет фізичного виховання ТНПУ — Максим КУЗІВ «Залізняк»🕯️
Він назавжди залишиться в нашій памʼяті активним учасником товариства «Сокіл», кандидатом у майстри спорту зі спортивного туризму, неодноразовим призером та переможницем змагань з пішохідного туризму (Кубок України, Чемпіонат України, спортивно-туристичні змагання серед студентських команд). Учасником АТО, військовослужбовцем ЗСУ, випускником Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка”, – йдеться у повідомленні.

До повномасштабного вторгнення ці юні хлопці активно займалися національно-патріотичним вихованням, вишколювали молодь та самі готувалися йти на фронт. Ці юні хлопці є прикладом для багатьох, вони все життя жили Ідеєю та поширювали її.

Перейти до панелі інструментів