16.09.2024
Новини

Тіла трьох захисників сьогодні зустрічають у громаді на Тернопільщині

Тіла одразу трьох загиблих захисників зустрічають сьогодні у Чортківській громаді. Наймолодшому з них, Володимиру Кляштофорському було усього 24 роки, – повідомляють у Чортківській міській раді.

“Дуже важкий і чорний день для нашого краю. Як сказав отець Володимир Заболотний, до нашої гавані сьогодні назавжди прибувають аж три поминальні човники… В обідню пору у Чорткові зустріли тіла загиблих на російсько-українській війні Героїв: Липового Ігоря із с. Переходи та Кляштофорського Володимира із с. Нагірянка, а вже о 16 год зустрінемо Слоту Романа із с. Бичківці.

Липовий Ігор (1976 р.н.) уродженець села Переходи. Солдат, номер обслуги гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти військової частини А3892. Загинув 6 липня від ворожого дрона-камікадзе поблизу населеного пункту Виїмка Бахмутського району.

Парастас розпочнеться сьогодні о 19 год у родинному домі Героя: с. Переходи, вул. Ясна, 1.

Чин похорону розпочнеться у середу, 10 липня, о 15 год вдома, продовжиться у церкві с. Переходи.

Кляштофорський Володимир (2000 р.н.) із с. Нагірянка служив у легендарному «Азові». Загинув 3 липня біля населеного пункту Новоєгорівка Сватівського району.

Роман Слота із с. Бичківці був справжнім – позитивним, добрим, активним, ніколи не цурався будь-якої роботи. Вільний час приділяв своїй сім’ї – коханій дружині та двом діткам. Також полюбляв поринати у спорт – добре грав і у волейбол, і футбол, радо брав участь в усіх змаганнях.

Допоки не прийшла війна. Роман пішов добровольцем у 2023 році. Місцем служби обрав для себе Об’єднану штурмову бригаду Нацполіції «Лють». Був інспектором взводу у штурмовому полку «Сафарі». 6 липня відбувся останній бій захисника поблизу Торецька Бахмутського району…

Парастас розпочнеться сьогодні о 20 год. у родинному домі Героя у с. Бичківці.
Чин похорону розпочнеться у середу, 10 липня, о 10 год.

Вічна пам’ять Воїнам!”, – пишуть у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів