08.07.2024
Новини

На Всеукраїнську прощу на Кременеччину приїде митрополит Епіфаній: розпорядок заходів

Щорічна Всеукраїнська проща родин героїв, загиблих у російсько-українській війні, відбудеться у селі Лішня Кременецького району 24-25 липня, – повідомляють у Тернопільській єпархії ПЦУ. 25 липня у Всеукраїнський храм-пантеон святої праведної Анни відбудеться Божественна літургія, яку очолить предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній.

Після Літургії у Лішні відслужать панахиду за загиблими у війні з російським агресором героями.

Опісля відбудеться освячення та закладення наріжного каменя під будівництво Всеукраїнського меморіалу пам’яті.

2014 року в селі Лішня біля джерела святої Анни збудували каплицю у пам’ять полеглих Героїв АТО. Там розмістили меморіальні дошки з іменами захисників України з різних її областей.

Після повномасштабного вторгнення, від літа 2022 року, коштом благодійників і меценатів розпочалося будівництво храму, який на сьогодні є єдиним храмом-пантеоном у пам՚ять полеглих захисників, місцем слави наших Героїв. 30 грудня 2023 року Блаженнійший митрополит Епіфаній звершив освячення цього храму-пантеону та очолив там першу Божественну літургію.

Щороку у цьому місці пам՚яті в селі Лішня відбувається Всеукраїнська проща для родин воїнів, полеглих від рук російських окупантів. У 2019 році родичі загиблих висадили біля каплиці Алею пам’яті з 137 червоних дубів.

7 серпня 2019 року тоді ще архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор освятив пам’ятник бійцям, котрі поклали життя на війні з російськими окупантами.

20 січня 2024 року у Всеукраїнському храмі-пантеоні у Лішні запровадили регулярні богослужіння. Священники Тернопільської та інших єпархій відправляють заупокійні служби щосуботи.

Перейти до панелі інструментів