04.07.2024
Новини

На Тернопільщині поліція знешкодила наркобанду з мільйонним оборотом

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю викрили наркобанду, яка заробляла на заборонених речовинах мільйони гривень на місяць. Реалізовували близько 2000 доз наркотичних засобів та психотропних речовин. Організатору та шістьом спільникам слідчі поліції оголосили про підозру. Їх узяли під варту без права внесення застави, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. 

Оперативники спільно з фахівцями кримінального аналізу з’ясували, що наркобізнес ще на початку року організував у Тернополі місцевий житель. Він через інтернет замовляв заборонені речовини гуртовими партіями, отримував замовлення через відділення поштового зв’язку, а після цього продавав.

Починав «бізнесмен» з одного магазину, створеного у Telegram-каналі. Коли справи пішли вгору, долучив до роботи товариша та подругу. Згодом зловмисник відкрив ще один магазин і збільшив кількість працівників у ньому.

Замовлення приймали через інтернет, а вже далі – або відправляли до покупця посилкою, або розповсюджували шляхом закладок. Клієнтами ділків були жителі як Тернопільської, так і Хмельницької областей, а серед асортименту – канабіс, амфетамін, солі PVP.

Щомісяця у результаті незаконних оборудок фігуранти отримували близько мільйона гривень доходу.

27 червня працівники УБН ГУНП в Тернопільській області спільно зі слідчими, оперативниками карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД провели у помешканнях та автомобілях підозрюваних 17 обшуків. Серед вилученого – майже пів кілограма канабісу та 200 грамів психотропної речовини «PVP». Також вилучено автомобіль, гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи й інші речові докази злочинної діяльності. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин та майна фігурантів складає майже 2 мільйони гривень.

Поліцейські затримали організатора та його спільників відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Працівники поліції з’ясовують шляхи надходження наркотиків до Тернополя та встановлюють і інших учасників злочинної групи. Триває розслідування.

Перейти до панелі інструментів