04.07.2024
Новини Оперативно

Стало відомо, коли на Тернопільщині послабне спека

Мешканці Тернопільщини, які потерпають від аномальної спеки останніми днями, можуть очікувати на приємні зміни вже найближчим часом. Про це повідомила відома українська синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її прогнозом, вже у вівторок, 2 липня, на захід України, включаючи Тернопільську область, прийде атмосферний фронт, який суттєво знизить температуру повітря. Очікується, що максимальна температура в регіоні становитиме комфортні +23…+27 градусів.

Разом зі зниженням температури на Тернопільщині прогнозуються дощі з грозами. Наталка Діденко попереджає, що через значні температурні контрасти в зоні фронту можливі сильні зливи, шквальний вітер та град.

Синоптикиня також зазначає, що вже в середу, 3 липня, на заході України температура може знизитися ще більше – до +18…+22 градусів. Водночас вона нагадує про високу пожежну небезпеку, яка зберігатиметься в регіоні до приходу опадів.

Отже, жителям Тернопільщини варто бути готовими до різкої зміни погоди: від пекучої спеки до прохолодних дощів. Рекомендується стежити за оновленнями прогнозу погоди та бути обережними під час грозової активності.

Температура повітря станом на 15:00.

На Тернопільщину суне атмосферний фронт з дощами та грозами.

Перший дощ можна чекати близько 18:00.

Гроза розпочнеться близько 21:00. Температура повітря в цей час знизиться приблизно до 23 градусів за Цельсієм.

Завтра температура повітря складе 21 градус за Цельсієм.

Перейти до панелі інструментів