01.07.2024
Новини Промо

Одяг на виписку з пологового будинку для новонародженої дівчинки: поради щодо вибору

Перше враження про людину – це актуально не тільки для дорослих, а й для малюків. Правильно підібраний одяг на виписку з роддому для дівчинки допоможе зробити так, щоб маленькою принцесою гарантовано захопилася вся родина. У цьому матеріалі зібрані загальні моменти та корисні поради, які допоможуть підібрати новонародженій дитині найкращий образ.

Яким має бути одяг для новонароджених дівчаток на виписку

Виписка з пологового будинку – це справжнє свято для всієї родини, і, звісно ж, батьки хочуть все влаштувати так, щоб спогади про цей день вийшли найкращими, та залишилися надовго у вигляді красивих фотографій та відео. Зрозуміло, одяг для новонародженої має бути практичним, але не тільки. У ньому крихітка має виглядати справжнім янголятком, якому мама і тато з готовністю віддають всю свою любов і турботу.

Загальні вимоги до речей на виписку з роддому для дівчаток на виписку ті ж самі, що й до решти речей:

  • Популярний варіант матеріалу – натуральний трикотаж. Речі з нього виходять не тільки легкі та комфортні, але також дуже стильні. Звісно, також безпечні для здоров’я малятка. Ця тканина приємна на дотик, тому дівчинка почуватиметься максимально затишно і спокійно.
  • Шкіра новонароджених вкрай ніжна, тому всі шви мають бути назовні, а всі кнопки та блискавки – розташовані так, щоб не турбувати дитину неприємними відчуттями.
  • Хоча це, поза всякими сумнівами, святковий день, не можна також забувати про те, що одяг обов’язково має бути підібраний за сезоном.
  • Водночас, важливо пам’ятати про те, що тіло новонародженого ще не може контролювати температуру самостійно, тому навіть у спекотну погоду варто подбати про те, щоб дитина була одягнена тепло. Треба закрити їй голівку, ручки та ніжки. Відкритим можна залишити тільки обличчя малюка.
  • Стандартний одяг на виписку з роддому складається з чепчика, або тонкої/щільної шапочки (залежно від сезону), бавовняного боді, шкарпеток і рукавиць (їх ще називають царапками). Боді можна доповнити комбінезоном для вулиці або замінити на миле платтячко.

Який вибирають одяг на виписку новонародженим дівчаткам

Яким буде найперше вбрання маленької принцеси, здебільшого залежить від пори року, в яку вона народилася. Комплект на виписку для дівчинки можна вибрати абсолютно будь-якого кольору. Однак рекомендується все ж вибирати кремові або просто світлі відтінки. Таким чином вдасться уникнути подразнення шкіри, яке може виникнути через занадто яскравий барвник. Декором може стати не тільки принт, але також:

  • аплікації;
  • бантики;
  • вишиті квіточки;
  • милі додаткові деталі з мережива або фатину.

У приміщенні, де спатиме малятко, комфортна температура має бути близько +20°С. Універсальний варіант одягу – сліп з трикотажу зі шкарпетками або сорочечка. Цей одяг не буде сковувати рухів. Хоча новонароджені немовлята тільки їдять і сплять, і ще не вміють повзати, це не означає, що вони зовсім не рухаються. Костюмчики мають бути максимально вільними та затишними, щоб не завдавати проблем суглобам.

Після виписки з пологового будинку, якийсь час малятку так чи інакше доведеться провести на свіжому повітрі. Залежно від сезону, в наборі на виписку для дівчинки можуть бути такі речі:

  • На зиму. Шкарпетки – тонкі та вовняні, трикотажні шапочки – тонка і щільна, комбінезони – тонкий та утеплений, ковдра або утеплений конверт.
  • На весну й осінь. Шкарпетки тонкі й теплі, чепчик і тонка шапочка, трикотажний костюмчик або платтячко, легкий комбінезон, тонкий конверт.
  • На літо. Чепчик або шапочка, легкі шкарпетки та тонкий комбінезон або платтячко, ковдрочка.

Важливо підбирати одяг за сезоном, а також стежити, щоб ніжній шкірі маленької красуні нічого не заважало. Тоді день виписки буде відзначений тільки найприємнішими враженнями.

Перейти до панелі інструментів