29.09.2024
Новини

15 га стихійних сміттєзвалищ виявили у громаді на Тернопільщині

Раніше “Терміново” повідомляло, що на Кременеччині виявили безліч стихійних сміттєзвалищ, зокрема у Лановецькій громаді та неподалік Почаєва. Тепер незаконні гори сміття знайшли й на Чортківщині, – повідомляють у Державній екологічній інспекції Тернопільщини.

Попри усі попередження щодо небезпеки утворень стихійних сміттєзвалищ, посилення законодавства у сфері управління відходами, численні природоохоронні заходи спрямовані на підвищення екологічної свідомості громадян, на території громад продовжують з’являтися стихійні сміттєзвалища.

Зокрема, під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради на території сіл: Залісся, Гермаківка, Пилипче, Іване-Пусте виявлено 6 місць, де систематично й незаконно складують відходи. Загальна площа засмічень становить понад 14 794 м2.

Ця ситуація свідчить про неналежний контроль з боку органів місцевого самоврядування в частині земельного та природоохоронного законодавства й, зокрема, щодо управління відходами.

Враховуючи вищезазначене, Інспекцією направлено вимогу до Іване-Пустенської сільської ради щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідних територіях.

Зазначаємо, що окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища завдають великої шкоди довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей, – наголошують в Інспекції.

Перейти до панелі інструментів