27.07.2024
Новини Промо

Найчастіші помилки під час заряджання телефону

 Чи варто залишати телефон на зарядці на всю ніч? Чи варто після купівлі мобільного пристрою проводити калібрування батареї? Чи безпечно підключати до телефону зарядний пристрій NoName? Ось кілька запитань, які турбують більшість власників сучасних смартфонів.

1. Після купівлі телефону потрібно розрядити акумулятор до нуля.

Ще десять років тому однією з поширених рекомендацій продавців телефонів було відкалібрувати акумулятор після купівлі. Нині цю пораду можна ігнорувати, бо вона не працює і навіть шкідлива для нових типів АКБ, обраних, наприклад, тут https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/.

Новий акумулятор для телефону не повинен повністю розряджатися, оскільки це скорочує термін його служби. Заряд літієвих батареї краще, навпаки, тримати на рівні 50-80%.

2. Для зарядки можна використовувати будь-який зарядний пристрій?

Окремі моделі мережевих зарядок відрізняються своїми технічними характеристиками: максимальний струм зарядки, напруга, які адаптовані до умов роботи конкретного акумулятора. Тому перед тим, як купити новий СЗП, необхідно перевірити, чи сумісний він з нашим смартфоном.

Однак економити в цьому випадку не варто, оскільки дешевий блок живлення від невідомого виробника може швидко «вбити» батарею.

3. Завжди повністю заряджати телефон?

 Зарядка акумулятора до 100% не сподобається нашому пристрою (хоча з погляду користувача часто здається найкращим рішенням). Чому? Тому що це може скоротити термін служби батареї. Тому давайте не будемо підключати телефон до зарядки на ніч, щоб убезпечити батарею від можливого перегріву.

4. Зберігання телефону протягом тривалого часу

 Якщо залишити розряджений смартфон на тривалий час, то це згубно позначиться на стані акумулятора. Батарейний елемент має бути заряджений приблизно на 50%. Це тому, що літієві елементи не терплять низьких рівнів заряду і швидко втрачають свою ємність. Смартфони невипадково сигналізують, коли рівень заряду батареї падає нижче 20%.

5. Температура впливає на продуктивність акумулятора?

 Процес заряджання впливає не тільки на те, як довго ми можемо вільно використовувати пристрій в автономному режимі, а й на температуру накопичувача енергії. Дослідження показують, що оптимальна температура акумуляторних батарей у смартфонах становить 20-25C. Якщо цей показник суттєво відхиляється, то це призводить до руйнування акумулятора, повільного, але безповоротного. Якщо це вже трапилось з вашим смартфоном TP-Link, то нову батарею купуйте тут https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/tp-link

Перейти до панелі інструментів