27.07.2024
Новини Оперативно

“Мій тато алкоголік, має косоокість і переніс інсульт”: у ТЦК прокоментували скандал з мобілізацією тернополянина

На Тернопільщині – черговий скандал, пов’язаний з мобілізацією. Про випадок затримання чоловіка представниками ТЦК розповіла Lika Talaban.

Жінка розповіла, що 8 червня її батька затримали працівники ТЦК. На її думку, батько не виглядає як той, який нестиме користь на фронті, адже нещодавно переніс інсульт, має косоокість, проблеми з хребтом, та ще й алкогольну залежність.

За словами доньки, спочатку батька утримували у Гусятинському ТЦК, потім у Чортківському, звідти перевезли у Тернопіль. В обласному центрі його визнали непридатним до служби, а згодом привезли назад до ТЦК і визнали придатним.

Жінка розповідає, що батько хотів йти до війська ще з початку війни, та йому відмовляли. Потім він пережив інсульт.

“Що б він там не казав і яке б в нього не було бажання, але забирати його отаким на війну це дурниця. Щоб що? На забій? На мʼясорубку? Він не здатен по стану здоров’я ні стріляти, ні окопи рити чи картоплю чистити. Як це працює? Ви спочатку дотримуєтесь закону і відмовляєте в мобілізації дійсно непридатній людині, ведете себе порядно, а потім, коли половина чоловіків втекла за кордон, інша накупляла довідок чи ховається вдома, то вам різко знадобилися алкаші після інсульту з купою болячок, які і в цивільному житті не можуть дати собі ради???

“Нам не дають з ним побачитись чи звʼязатись, а за останньою інформацією, нам сказали, що його вже й там немає. За їх словами його повезли вже на рівненський полігон. Ось так Гусятинсткий ТЦК СП та Тернопільський обласний ТЦК СП за добу лікує людей та відправляє на війну”, – обурюється Lika Talaban.

У Тернопільському обласному ТЦК СП прокоментували інформацію, яку поширила жінка. У дописі на сторінці у соцмережах йдеться про те, що Валерій Талабан був призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією в межах чинного законодавства, добровільно пройшов ВЛК та не має скарг та претензій. Це він підтвердив особисто – усно та письмово.

“Ми допускаємо розбіжності в поглядах на службу в ЗСУ у Талабана В.А. та його доньки, скаргу якої він просив не розглядати так як вона безпідставна та не відповідає реальній ситуації,” – йдеться у дописі.

Фото зі сторінки Lika Talaban у соцмережах.

Перейти до панелі інструментів