27.07.2024
Новини

Чиновникам заборонили користуватися кондиціонерами

Уряд закликав всі органи державної влади зменшити витрати електрики. Зокрема, відмовитися від використання кондиціонерів. Ця ж рекомендація поширюється й на бізнес.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в умовах складної ситуації в енергосистемі країни, влада вживає комплексних заходів для скорочення споживання електроенергії та збільшення генерації.

Шмигаль зазначив, що однією з обов’язкових вимог є відмова від використання кондиціонерів, зовнішнього підсвічування будівель та прилеглих територій для міністерств, центральних та обласних держструктур. Винятки є лише для лікарень, підприємств, де кондиціювання є частиною технологічного процесу.

Правоохоронним органам, судам та іншим відомствам також рекомендовано запровадити аналогічні обмеження. Місцевій владі доручено скоротити вуличне освітлення.

Бізнесу закликали максимально знизити використання кондиціонерів та іншого енергомісткого обладнання, не критичного для виробництва. Промисловцям дозволять використовувати необхідні потужності.

Перейти до панелі інструментів