27.07.2024
Новини Оперативно

Закупівля воріт для ДСНС обернулась мільйонними оборудками

ДСНС

У Тернополі розкрили чергову корупційну схему, пов’язану з державними закупівлями. Судитимуть двох посадовців ДСНС, які намагались обдурити країну на понад мільйон гривень. Про це повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі.

Начальника одного з підрозділів ГУ ДСНС, а також його підлеглу – фахівчиню з ресурсного забезпечення, уже звинуватили у службовому підробленні, зловживанні владою та службовим становищем.

“За даними слідства, наприкінці 2022 року, всупереч вимогам законодавства та без оголошення відкритих торгів, підозрювані уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу промислово-секційних воріт по завищеній вартості, в результаті чого державному бюджету спричинено збитки на суму понад мільйон гривень. Крім цього, посадовець безпідставно підписав видаткову накладну про фіктивне отримання товару у грудні 2022 року, хоча насправді підприємець не виконав зобов’язання вчасно”, – йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалось, підприємець ще на початку 2023 року замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана в договорі. Спільники намагались приховати реальну вартість замовлення, тому внесли недостовірні дані в офіційні документи, навмисно не вказавши марку та характеристику воріт.

Перейти до панелі інструментів